Paras pussinsulkija (ja moraalinen ongelma)

Kaikki tavarat eivät suinkaan ole hyödyttömiä. On ollut pitkään mielessä esitellä pieniä esineitä, jotka helpottavat elämää keittiössä. Hankin näitä noin vuosi sitten sen jälkeen, kun olin nähnyt vastaavia kaverilla käytössä.

WP_000738Eri kokoisia pussinsulkijoita! Nämä ovat muovia, mutta tosi käteviä. Ostin nämä muistaakseni Clas Ohlssonilta, mutta Ikeasta ja muista vastaavista paikoista saanee samanlaisia. Eri värit ovat eri pituisia, kaikenlaisille pusseille löytyy omansa.

WP_000739

 

Käytän näitä jatkuvasti kaikessa: pakastimessa sulkemassa vajaita pusseja (kuten kuvassa), käsilaukussa rusinat eivät leviä, kun pussi on suljettu tällä nipsulla ja kaikki kuivakaapin avatut pakkaukset pysyvät tällä kiinni. Etenkin sellaiset ärsyttävät kovasta muovista tehdyt pussit, joilla on taipumus repeillä avattaessa, saa näillä siististi nippuun. Toimii myös avattujen sipsipussien sulkijana.

Väitin juuri äskettäin, että en pidä muovista keittiössä, mutta tästä näkee ettei maailma ole mustavalkoinen. Nämä ovat ehtaa muovia ja myönnän kyllä tykkääväni. Huomaan, että blogin pitäminen alkaa aiheuttaa minulle sisäisiä ristiriitoja. Olen pitkään suunnitellut tekeväni postauksen näistä, koska ne ovat niin käteviä, mutta samalla kun kirjoitan, kyseenalaistan näiden tarpeellisuuden mielessäni. Ovatko nämä sittenkin turhia? Olenko ostanut jotain, mitä ilmankin olisin tullut ihan hyvin toimeen? Entä jos olisinkin vain säästänyt leipäpussien sulkijoita ja kumilenksuja, ja yrittänyt pärjätä niillä? Toisaalta ostos ei siinä mielessä ole ollut turha, että käytän näitä päivittäin, ja lainailen vielä kavereillekin. Mutta periaatteessa pärjäisin varmasti ilmankin.

Mikä on siis oikein? Maailma on nykyisin monimutkainen. Ehdottomaksi on vaikeaa ruveta.

12 vastausta artikkeliin ”Paras pussinsulkija (ja moraalinen ongelma)

 1. Moikka! Olen seuraillut blogiasi nyt jonkin aikaa, ja sulla on tosi mielenkiintosia juttuja! Kirjoitan itse ekologisuuteen liittyvää blogia joten kaikki aiheeseen vähänkin liittyvä kiinnostaa.

  Minä olen tähän mennessä selvinnyt ilman muovisia pussinsulkijoita (pidän niitä melko turhina), koska vedän pussit yleensä solmuun tai käytän kumilenksuja. Mutta uskoisin että jos käytät noita päivittäin, ne ovat tuskin olleet sinulle turha ostos, ja huonoa omatuntoa on turha potea 😛

  • Kiitos kiitoksista! Sulkijat toimivatkin parhaiten juuri niillä pusseilla joita ei voi vetää solmuun. Tosin tuolla alapuolella mainittu pyykkipoikaniksi lienee ekologisin vaihtoehto 🙂

 2. Ovat kyllä oikeasti tosi näppäriä, käytän koko ajan! Ei enää puolikkaita pastapusseja joita yrittää teippailla pakkauksen huonolla tarralla kiinni, ei väljähtyneitä sipsejä tai putoilevia pähkinöitä. Suosittelen!

  • Pakasteiden kanssa kieltämättä toimivampi kuin teippi. Samoin pienen lapsen kanssa liikkuessa rusinapussi on usein mukana, ja ne liiskaantuneet rusinat käsilaukun pohjalla on aika ällöjä… mutta kun laittaa pussin näillä kiinni, mikään ei leviä.

 3. Hei! Minä olen käyttänyt puisia pyykkipoikia (muovisetkin kai kävisivät yhtä hyvin) pussien sulkemiseen. Mielestäni ne ovat käsittämättömän näppäriä käyttää ja ne sopivat lisäksi tällaiseen ”multi-function” -ajatteluun, jossa samalla esineellä voi olla monta käyttötarkoitusta 😀

  • Erittäin hyvä idea! Minulla on kyllä pyykkipoikia, mutta enpä ole älynnyt käyttää niitä tähän tarkoitukseen. Hyvä vinkki, pistän korvan taakse!

  • Mutta pyykkipojalla saa laitettua kiinni vain kapean kohdan, äh, onpa vaikea selittää, siis noilla nipsuilla saa koosta riippuen kiinni leveitäkin pusseja. Sinänsä kyllä ovat käyttökelpoisia moneen!

   • Pussinsuu on helppo taitella niin, että se on riittävän tiivis ja pyykkipojalla vain kiinnitetään tämä taitos. Eli vaikka näin, että taitat kummankin nurkan reilusti keskelle ja sitten käännät vielä ylhäältä kerran, pari alaspäin. Toimii!

    • Sanoisin, että jos olisin perehtynyt pussinsulkijoihin ennen kuin ostin nuo muoviset, olisin ehkä saattanut jättää ne ostamatta. Mutta sillä hetkellä en ajatellut asiaa niin syvällisesti, vaan bongasin vain arkea helpottavan kapineen. Nyt kun ne on hankittu, olen niihin tyytyväinen, sillä niillä on kyllä helppo sulkea kaikenlaiset pussit tiiviisti. Mutta nämä pyykkipoikavinkit ovat hyviä, sillä niitä tulee varmasti hyödynnettyä silloin, kun muita sulkijoita ei ole saatavilla.

 4. Mun mielestä paras pussinsuljin on tällainen paperiklipsu:
  http://proficient.fi/paperiliittimet/paperiklipsi-31mm

  Nämä istuvat mun esteettiseen muovinvihaajan silmään 🙂 Näissä klipsuissa on enemmän voimaa kuin pyykkipojissa ja niillä saa kovamuovisetkin pussit kyvin suljettua. Eihän noitakaan uutena kannata ostaa mutta jos nyt saattuu tuollaisia lojumaan kotikonttorissa toimeettomana niin kannattaa hyödyntää 🙂

  Kiitos kivasta blogista!

  • Kiva että tykkäät! Kieltämättä teräs näyttää tyylikkäämmältä kuin muovi 🙂 Tosiaan, kuka määrää, että tavaroita pitäisi aina käyttää vain siihen, mihin ne on alunperin tarkoitettu!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)