Kokemuksia kaivataan

Olen ollut vakiintunut Tolun käyttäjä vuosikaudet, mutta viime vuoden aikana herännyt siihen, että myrkyttömämpiäkin vaihtoehtoja varmasti löytyy. Olen kuitenkin varsin ennakkoluuloinen ja epäilen aina, että myrkyttömämmät tuotteet ovat jotenkin tehottomampia. Käännyn siis teidän lukijoiden puoleen: millaisia kokemuksia teillä on mm. Method- tai Maison Belle -tuotteista? Tai mitä muita vastaavia on markkinoilla, ja etenkin toimivatko ne? Ja mistä tiedän, ovatko ne todella luontoystävällisiä? Kaikki vinkit ja tiedot kiinnostavat, sekä hyvät että huonot kokemukset!

Tällä hetkellä pysyvässä siivousarsenaalissa on Ecover-puhdistusaine sekä Taikasieni, jotka käsittääkseni molemmat menevät myrkyttömien pesuaineiden sarjaan. Kummankin tehosta olen vakuuttunut, joten siinä mielessä ei ehkä olisi syytä epäillä muitakaan vastaavia. Mutta mielikuvat istuvat tiukassa, joten tarvitsen vähän vinkkejä sen suhteen, mistä päästä uusien tuotteiden testaaminen kannattaisi aloittaa. Vanhoja toluja sun muita on vielä varastossa. Käytän ne loppuun ensin, mutta seuraavaksi haluan kokeilla jotain muuta.

11 vastausta artikkeliin ”Kokemuksia kaivataan

 1. Itse tykkään Methodin greippiyleispuhdistussuihkeesta, nestemäisestä pyykinpesuaineesta ja klementtiini asianpesuaineesta. Nyt uutena tilasin kokeiluun paketin Attituden tuotteita ja ne tuntuvat aivan yhtä hyviltä eli itse tosiaankin suosittelen.

 2. Lumme sarjaan näytti tulleen edulliset keittiö- ja kylpyhuonesprayt. Lumme sarjan pyykinpesuaine oli meillä kokeilussa ja ihan toimiva. Ecoverin zero pyykinpesuaine ja delicate hienopesuaine ovat säännöllisessä käytössä. Ecoverin käsitiskiaine on toimiva. Attidu näytti mielenkiintoiselta sarjalta.

  • Hei, onko noissa yhtään tuoksutonta vaihtoehtoa? Olen kuullut että mm. Lumme-sarjassa on aika voimakas ominaistuoksu. Olen tottunut käyttämään tuoksuttomia pyykinpesuaineita, kuten LV:tä.

 3. Universal stone on rasiassa oleva tiivistetty pesuaine. Paketti sisältää pesuaineen ja kaksi sientä. Itse käytän wc:ssä, kylppärissä ja keittiössä. Mielestäni erinomainen ja riittoisa. Tätä saa peruskaupoista (cittari, prisma) ja hintakin on kohdallaan.

  • Olet oikeassa, Unversal Stone on hyvä! Minulla on käytössä vastaava tuote, jonka nimi on Ecover. Käsittääkseni se on käytännössä aivan samaa tavaraa. En ole varma mistä se on ostettu, mutta purkki on ollut käytössä jo varmaan pari vuotta, ja on hädin tuskin puolessa välissä. Erittäin riittoisaa kyllä!

 4. Universal Stone käytössä täälläkin, erittäin pidetty on ollut. Methodin yleispuhdistussuihkeen olen sitävastoin kokenut aika huonoksi. En tiedä teemmekö jotenkin erityisen rasvaisia paistohommia päivittäin, mutta keittiön pinnat eivät tunnu lähtevän Methodilla puhtaaksi ollenkaan (toisin kuin sillä myrkkyversiolla). Aina jää sellainen nahkea, tahmainen tunne pöytä ja hellapintoihin.

  • Mulla on puinen taso keittiössä, ja sitä pyyhin yleensä pelkällä vedellä. Liedelle ecover/universal stone. Method kiinnostaisi tolun tilalle, mutta epäilen juuri sen kykyä poistaa rasvaa. No, täytyy varmaan vain kokeilla, ei kai siinä ole muuta vaihtoehtoa.

 5. Olen tässä lueskellut blogiasi läpi, muistui tätä lukiessa mieleen, että EcoStar nimenomaan olisi ollut käyttämäsi tuotteen nimi (http://arkijarki.net/2012/10/korjausliike-lisaa-hehkutusta/) ja etsinkin tuon vanhan postauksen.. Muistin tuon lähinnä siksi, että EcoStarin omallekin harkintalistalleni otin tuon postauksen myötä. Ecover kyllä myös on ekopesuainevalmistaja.
  Kun nyt kerran kommentoimaan ryhdyin, täytyy kiitellä ajatuksia herättävästä blogista. Olen edennyt järjestyksessä vanhimmasta alkaen tässä viimeisen parin viikon aikana tähän asti, reilun puolen vuoden postaukset siis vielä lukematta. Itse löysin blogisi (luultavasti) Tuulian ”Minimalismin ilo”-blogiin kirjoittamasi kommentin myötä. Tällä hetkellä näiden blogien lukeminen minulla kulkeekin suurinpiirtein tasatahtia, molemmissa olen edennyt siis 2013 vuoden huhtikuuhun.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)