Irti turhasta!

Minulla on uutisia! Tästä viikosta alkaen Jennin Arkijärkeä voi kuunnella nettiradio-ohjelmana eli podcastina joka keskiviikko. Teen tätä ohjelmaa yhdessä Kutri.netin Katri Mannisen kanssa. Olemme tehneet pari vastaavaa podcastia ennenkin, mutta nyt homma muuttuu säännölliseksi. Uusi ohjelma julkaistaan joka keskiviikko meidän molempien blogeissa sekä ohjelman omilla sivuilla, jotka löytyvät osoitteesta irtiturhasta.net. Podcastin voi tilata myös iTunesin kautta, josta ensimmäinen jakso jo löytyykin. Kerran viikossa siis noin puolen tunnin ajan puhetta mielen, kodin ja arjen keventämisestä.

Tarvitseeko sanoa, että olen tästä aivan innoissani? Huomasimme Katrin kanssa jo kauan sitten, että meidän jutut täydentävät toisiaan hyvin. Me molemmat puhumme viime kädessä elämän keventämisestä ja helpottamisesta – minulla on aiheeseen varsin konkreettinen näkökulma, kun taas Katri lähestyy aihetta mielen toiminnan ja ajatusten kautta. Uusimmassa jaksossa keskustelemme siitä, mitä yhteistä on liiallisella shoppailulla ja liiallisella syömisellä – ne ovat yllättäen varsin lähellä toisiaan. Kuten huomaatte, pohdin edelleen aktiivisesti, onko tavara tosiaan uusi läski, vai ei.

Tämä projekti tarkoittaa minulle myös uuden oppimista. Maneerit kuuluvat omiin korviin piinallisen selkeästi, mutta hei – tämä oli vasta ensimmäinen jakso! Kirjoittamisessa ja puhumisessa on hirveän iso ero, sillä kirjoittaessa sanavalintoja voi hioa loputtomiin mutta puhuessa sanojen korjaaminen aiheuttaa tankkaamista ja änkytystä. Saatan kirjoittaa yhtä blogikirjoitusta monena päivänä, ja korjailla tekstiä eri kohdista pitkin matkaa. Huomasin, että puhuessa täydellisen ilmaisun etsiminen ei käy – pitää luottaa siihen, että ensimmäisenä mieleen tuleva sanavalinta on riittävän hyvä ja selittää sitä tarvittaessa jälkikäteen. Jos yritän ilmaista itseäni puhuen äärimäisen täsmällisesti, oikeiden sanojen hakemiseen menee aivan liikaa aikaa. Mutta on motivoivaa opetella uutta!

Ensimmäisen jakson voi kuunnella tästä:

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)