Viikon vinkit 11/2013: arkiruokaa, huonoa mainontaa ja remontteja

Suomalaisten arkiruoat on selvitetty. Listaa oli mielenkiintoista lukea ja verrata omiin ruokalistoihin. Yhtäläisyyksiä löytyi, sillä toki meilläkin syödään lihapullia (nro 2) ja uunilohta (nro 3) varsin usein. Sen sijaan erojakin on – esimerkiksi hernekeittoa en tee koskaan (koska en tykkää yhtään) eikä ykkösenä komeilevaa makaroonilaatikkoakaan juuri näy. (YLE)

Kuten viime viikolla totesin, aleviikkojen aika on käsillä. Kuluneella viikolla oli Sembalot Leppävaaran ostoskeskuksessa. Mainostoimisto ei tällä kertaa ihan onnistunut – bongasin ainakin kaksi osuvaa ja kriittistä analyysiä mainoskatalogista. Kemikaalikimara kiinnittää aiheellisesti huomiota siihen, että kehotukset ekologisuuteen (”laita mainos paperikeräykseen”) tuntuvat melko naurettavilta, kun ensin on kymmenien sivujen voimin kannustettu shoppailemaan kaikkea mahdollista. Valeäiti-blogissa puolestaan analysoidaan mainoksen ulkoasu tyhjentävästi muutamalla rivillä, eikä minulla ole siihen oikeastaan mitään lisättävää. Kukapa nyt ei juoksisi 10% alennusten perässä hikipisarat pärskyen.

Taloussanomien mukaan remontti saattaa nostaa myytään asunnon hintaa, mutta pitää olla tarkkana, mitä ja miten remontoi. Muuten hinnannousu ei kata kustannuksia. Toisaalta moni haluaa remontoida asunnon juuri oman mielensä mukaan, joten vastalaitetut tapetit saattavat silti mennä heti uusiksi. Olennainen kiteytyy hyvin kiinteistövälittäjän kommenttiin, että ”Tärkeintä on hyvä sijainti ja tunne, että asunnosta saa pikkuvaivalla sopivan kodin.”.

4 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 11/2013: arkiruokaa, huonoa mainontaa ja remontteja

 1. ”Uuniruoat ja keitot pitävät pintansa suomalaisten ruokapöydässä. Yle kysyi netissä kymmentä suosituinta arkiruokaa.”

  Siis ”Unelmissa suosittua”… … eli toi kysely oli kyllä enemmän tyyliin ”mitä haluaisit syödä arkisin ruokapöydässäsi, jos Hyvä Haltija ne siihen eteen kärräisi”. Mitä taas todellisuudessa syödään, voi olla vähän eri asia. Esim. tuohon kalakeittoon en usko, aniharva sitä tekee nykyisin ja valmisruokana sitä ei osta kukaan.

  Myös makaronilaatikkoa äimistelin: kuinka moni sitä itse jaksaa tehdä ja valmiita ei taas syö erkkikään. Itse söisin Hyvän Haltijan makaronilaatikkoa riemumielin joka viikko loppuelämäni ajan, mutta IRL ehkä kerran kymmenessä vuodessa sitä on skruudattu…

  • Mietin itse, että miten paljon noista ruuista on valmisruokaa ja miten paljon alusta asti itse tehtyä? Meillä ei syödä makaroonilaatikkoa juuri siksi, että sen tekeminen on mielikuvissani työlästä – en tiedä mikä on totuus kun en ole koskaan kokeillut. Sen sijaan ehkä kerran kahdessa kuussa syödään Anton&Antonin luomumakaroonilaatikkoa, jota saa sieltä valmiina hyllystä. On kyllä ihan hyvää, ja sisältää täsmälleen samat aineet, koita kotonakin laitettaisiin, eikä muuta. Tämä on siis yksi niistä todella harvoista valmisruoista joita meillä syödään.

   Sama juttu oli pizzan kanssa, mietin tekeekö ihmiset itse, vai tarkoittaako se saarioisten tuotteita? Huomasin että meillä oli kolmena viikkona peräkkäin pizzaa ruokalistalla. Yksi oli italialaisessa ravintolassa syöty, yksi kotona tehty kinkkupitsa, ja yksi sellainen pikatekele, jonka tarkoitus oli hyötykäyttää jauhelihakastikkeen jämä.

   Vielä tarkempaa tutkimusta aiheesta olisi kyllä kiinnostavaa lukea.

   • Mun mielestä makaroni laatikko ei ole suuritöinen ruoka…
    Teen sitä ehkä noin kerran kuukaudessa ja välillä useamminkin, samoin kaalilaatikkoa ja lasagnea.Normaalisti teen laatikon sunnuntai-iltana maanantaiksi, koska maanantain aikataulut on sen verrran kiireiset, että ruokaa ei ehdi tekemään. Ja yleensä yhdestä satsista syö 1-2 kertaa, joten panostus /ruokailukerta on aika pieni.

    Pizzaa meillä tehdään kotona samalla frekvenssillä, täytteitä vaihdellen, joskus toki syödään pakastepizzaakin kun on kiire.

    Olen ehkä jäävi tähän mitään sanomaan, kun teen periaatteessa melkein kaikki ruuat itse, ainoat valmisruuat joita meillä syödään joskus on kalapuikot, kananugetit ja tuo mainitsemani pakastepizza. Ja yhteinen päivällinen syödään joka päivä perheen kesken.

    • Minäkään en käytä valmisruokia juuri ollenkaan. Olen tainnut lapselle tarjota kalapuikkoja kahdesti (siistä yhdestä ainoasta ostetusta paketista). Makaronilaatikkoa voisi opetella tekemään, se lienee helposti pakastettava ruoka?

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)