Viikon vinkit 10/2013: sälekaihtimien puhdistus, asiakastietojen keräystä ja kiinalainen kananmunaniksi

Sälekaihtimien puhdistus aiheuttaa päänvaivaa joka vuosi. Olen itse pyyhkinyt niitä mikrokuituliinalla, mutta kieltämättä en ole jaksanut tehdä kovin huolellista työtä. Siivousfriikki listaa erilaisia metodeja kevyestä pölyhuiskuttelusta vesipesuun asti. Jos joku on näitä tai muita kokeillut, olisi kiva kuulla, millaista jälkeä tuli.

Kuningaskuluttaja-ohjelmassa selvitettiin, mitä kaikkea K- ja S-ryhmät tietävät kanta-asiakkaistaan. Toisin sanoen millaisia tietoja bonuskorttien käytöstä kerätään. Tulokset olivat mielenkiintoisia. Pieni yllätys oli, että kohdennettua mainontaa tehdään melko vähän, enemmän tietojen perusteella kehitetään kauppojen valikoimaa. (YLE)

En tiedä onko tämä niksi kovinkaan usein tarpeen, mutta keksintö on niin ällistyttävä, ettei kiinankielinen video haittaa: näin saat keltuaiset erilleen valkuaisista (MTV3)

Tiesittekö, että omat puhelut saa aina äänittää, ja se on ihan laillista? (Aamulehti)

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 10/2013: sälekaihtimien puhdistus, asiakastietojen keräystä ja kiinalainen kananmunaniksi

  1. Jännä juttu, mutta minua ei ole koskaan nyppinyt/pelottanut se, mitä kaupat saavat bonuskorteillaan minusta selville, sen verran tylsä ostoslistani on. K- ja S-ryhmää pyrin käyttämään koko ajan vaan vähemmän, mutten korttien vuoksi. Muuten vaan olen kyllästynyt niiden monopoliin ja siitä johtuvaan ruuan kalliisen hintaan. Toisaalta, jos saisin käyttööni em. kaupparyhmittymiltä koko ostohistoriani vaikka kerran vuodessa olisin todella tyytyväinen. Seuraan kyllä sentilleen perheemme tuloja ja menoja jo neljättä vuotta, mutta kauppojen tavararyhmittäiset luokittelut kertoisivat vielä enemmän.

    • Minulla ei ole oikein kantaa noihin bonuskortteihin. Mutta tuon artikkelin perusteella yksittäistä ihmistä ei kovin tarkasti seurata. Hyvänä pidin sitä, että ostopäätösten mukaan valikoimia rukataan oikeaan suuntaan, toisaalta vähentääkö se sellaisten tuotteiden tarjontaa, joita tarvitaan harvemmin? Itse arvostan monipuolisuutta, mutta ymmärrän kyllä kauppiaan näkökulman myös, ettei pienimenekkistä kannata juuri hyllyissä makuuttaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)