Viikon vinkit 8/2013: tietotekniikkaa ja taloyhtiön toimintaa

Tällä viikolla ei ole sattunut silmiin mitään erityistä aiheeseen liittyvää, joten kaivoin arkistosta juttuja, jotka ovat ilmestyneet jo joskus aiemmin. Sekalaista seurakuntaa siis.

Muistatko ottaa tiedostoistasi varmuuskopiot? YLEn mukaan hajonneista koneista kaivataan eniten valokuvia. Jutussa ihmetellään, miksi ihmiset eivät suosiolla huolehti tärkeiden tiedostojen säilymisestä. Olen itsekin ollut tämän kysymyksen äärellä pari vuotta sitten, kun kannettavan päälle kaatui vesilasi.  Kun kuvat lopulta saatiin pelastettua, ostin kiltisti ulkoisen kovalevyn ja otan varmuuskopiot nykyisin säännöllisesti.

Voiko itsensä poistaa internetistä? (Iltalehti)

YLE uutisoi, että alle puolet osakkaista ymmärtää, miten taloyhtiö toimii. Jos tulos pitää paikkansa, hämmästelen ihmisten tyytyväisyyttä tietämättömyyteensä. Asunto lienee monille tavallisista ihmisistä suurin investointi elämän aikana, ja samalla kallein osa omaisuutta. Tästä näkökulmasta on epäloogista, että hallitusta ja jopa yhtiökokousta vältellään. Nimittäin jos päätöksiä ei ole itse tekemässä, joku muu tekee ne puolestasi.  Vähintä mitä voi tehdä, on osallistua edes yhtiökokoukseen, sillä kaikki isot asiat päätetään tehdään siellä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)