Viikon vinkit 6/2013: kalaa, parsakaalia ja puhtaita patoja

Tällä viikolla kaikki linkkivinkit liittyvät ruokaan. Kahden edellisen viikon ruokalistat on muuten aikoja sitten päivitetty Ruokajärki-sivulle, mutta en ole muistanut vinkata katsomaan niitä.

Jos olet epävarma, mistä tunnistaa tuoreen kalan, lue nämä vinkit. Itse pyrin ostamaan kalat aina mahdollisimman tuoreena. Niinpä suosin kauppahallia, jossa voin jutella tuttujen kalakauppiaiden kanssa, jotka puolestaan tietävät täsmälleen milloin ja mistä kalat on pyydetty. (Keski-Uusimaa)

Kemikaalicocktail -blogista löytyi yllättävä mutta erittäin hyvä vinkki parsakaalin käyttöön. Kuka muu on aina jättänyt sen varren syömättä? Kävi ilmi, että aivan turhaan. Se kelpaa ruokaan siinä missä kukinnotkin, ja on lisäksi hyvää. Testasin näitä vinkkejä itse, ja jälleen kerran heitän entistä vähemmän ruokaa roskiin, sillä parsakaalin varsi päätyy tästä lähin aina pataan.

Soodaa voi käyttää pinttyneiden pannujen puhdistamisessa. En ole testannut vielä itse. (MTV3)

 

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)