Paljon parempi!

Nolous on kuulkaa uskomattoman tehokas motivaattori. Katsokaa nyt vaikka.

Niin paljon parempi!

Niin paljon parempi!

Tyhjensin eilen koko kauhukaapin, ja lopputulos – vaikka onkin vielä välivaiheessa – rauhoittaa mieltä kummasti. Mitä siellä sitten oli? No tosiaan vaikka mitä. Roskiin heitin useita muovisia säilytysrasioita, joille ei ollut mitään käyttöä. Siis sellaisia, mihin esimerkiksi ruokakaupan valintatiskillä laitetaan salaattia tms. Niitä olin tiskannut ja ajatellut että olisivat käteviä joskus. Kertaakaan en ollut tarvinnut, joten energiajätteeksi menivät. Lasikierrätykseen joutui kannettomia tiskattuja lasipurkkeja, jotka alunperin olivat päätyneet kaappiin samasta syystä kuin muovisetkin. Roskiin heitin myös esimerkiksi kulahtaneen tuttipullon tutin – mysteeriksi jää, miten se oli kaappiin päätynyt. Tuttipulloja ei nimittäin ole tarvittu vuosiin.

Yllättävän paljon oli sellaisia esineitä, joilla itse asiassa oli ihan oikea paikka jossain muualla. En tiedä miksi ne olivat jääneet tähän kaappiin pyörimään. Kun kaikki eksyneet esineet oli palautettu takaisin omille paikoilleen, tuntui että noin puolet sisällöstä oli kadonnut. Lopputulos oli, että kaappiin tuli valtavasti tyhjää tilaa. Sain huomata, että keittiööni mahtuu ihan hyvin kaikki mitä haluan, kun vain poistan ensin turhat roinat. Tavaroita on siis tullut karsittua, etenkin kun tästä innostuneena siivosin vielä yhden vetolaatikon, joka oli myös vähän päässyt käsistä.

Nyt on vain yksi ongelma, jonka ratkaisemiseski mielelläni ottaisin ideoita vastaan. Kuvassa alhaalla oikealla näkyy kasa tiskirättejä. Ne ovat kuivia ja puhtaita, ja odottavat vuoroaan. Käytän tuollaisia kierrätettäviä tiskirättejä, joita voidaan pestä ottaa aina uudelleen käyttöön. Olen niihin hyvin tyytyväinen, mutta miten ne voisi säilyttä siistisi? Looginen paikka on tässä kaapissa. Kuivina ne ovat aika jäykkiä kökkeröitä, ja niitä on hankala pinota. Jonkinlainen laatikko ehkä? Tai muita ideoita?

9 vastausta artikkeliin ”Paljon parempi!

 1. Meilläkin on pestäviä (ja uskomattoman kestäviä) tiskirättejä, mutta ne ovat pesun jälkeen ihan pehmeitä ja taipuisia (niitä mitä myydään tietääkseni monellakin merkillä – esim. Xtralla nimellä siivousliina paketissa jossa on kai vaaleanpunaisia, vihreitä ja keltaisia). Ehkä kannattaisi vaihtaa toisen tyyppisiin jahka noista aika jättää niin ongelma poistuisi itsestään?

  • Nämä on varmaan erilaista materiaalia. Kyseessä on wettex-tyyppinen liina, joka imee itseensä ison määrän kosteutta, mutta kuivuu nopeasti.

 2. Jos käyttäisin pestäviä tiskirättejä, niin kuivaisin ne vaakatasossa kuivaustelineen päällä silleen kulmittain, ikäänkuin pastillikuviona yli niiden rautalankojen.

  Lopputulos olisi lähes tasainen, ja pinoisin ne samaan (pystysuoraläjään) kuin leikkuulaudat. Jos siis uskoisin niiden olevan puhtaat.

  Mutta onko monikäyttöisissä tiskiräteissä järkeä? Tiskirättihän on by far kodin saastaisin esine, eikö ne olisi järkevintä heittää roskiin?

  Ja jos tiskirätti on kestävä ja pestävä, niin onko se sitten rakenteeltaan hitaasti kuivuva? Käytössähän nimenomaan _märkä_ tiskirätti on mikrobihautomo…

  • Mietin itse asiassa ihan samaa, että miten saisin ne säilytettyä pystyssä. Täytyy kuivattaa eri tavalla.

   Nämä pestävät on musta kätevämpiä ja hygienisempiä kuin kertakäyttöiset. Käytän yhtä muutaman päivän kerrallaan ja heitän pyykkiin. Otan puhtaan tilalle. arvelen, että tiskirätti on paljon hygienisempi näin, kuin jos käyttäisin kertakäyttöisiä, koska musta olisi inhottavaa heittää roskiin vielä ”ihan hyvää” rättiä. Kuten tossa sanoin, nämä kyllä kuivuu tosi nopeasti. Ne pestään 60-90 asteessa, joten ovat kyllä puhtaita kun otetaan käyttöön.

   • Eikö noi kuivais pesun jälkeen narulla suoriksi ? Siis jos laittaa ne pyykkipojilla kulmista narulle kuivumaan ? Eipä ole tullut kokeiltua, kun itse pesen ko rätit tiskikoneessa, lähtevät mielestäni paremmin puhtaiksi siellä.

    • Voiko tisikoneessa pestä tekstiilejä? Eikö niihin tartu ruoantähteitä? Miten ne oikein asettelet sinne?

     • En ole huomannut, että näihin mitään ruuantähteitä tarttuisi tiskikoneessa ja mielestäni kyllä noita wettex tyyppisiä keittiöliinoja voi pestä tiskikoneessa. Ohuemmat mallia chifonet en laittais tiskikoneeseen.
      Itse laitan ne kevyelle rullalle ja pystyyn ruokailuvälinelokeroon.
      Muita tekstiilejä en alkais tiskikoneessa pesemään, mutta nämä kyllä puhdistuu kätevästi tiskikoneessa. =)

   • Omat rätit kuivaan vaakatasossa kuivaustelineen päällä, ja samalla tavalla säilytän niitä hyllyllä – tosin kun ne kuivaa vaakaan ne myös pysyvät nätissä pinossa 🙂

    • Keksin systeemin,jossa kuivaan ne tasaisella, ja sitten säilytän pystyssä. Sekin toimii!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)