Kiintoisaa kuunneltavaa

Linkkaan teille noin tunnin mittaisen radio-ohjelman, joka tuli maanantaina YLE Puheelta. Siinä Maria Pettersson haastattelee Anne Te Velde-Luomaa, joka on suomalainen ammattiraivaaja. He juttelevat tavaramääristä, raivaamisesta, kierrätyksestä ja kaikesta aiheeseen liittyvästä.

Ohjelman voi kuunnella täällä.

Ohjelma oli minusta oikein kiinnostava ja herätti paljon ajatuksia. En tosin ollut läheskään kaikesta samaa mieltä. Mutta oli kiinnostavaa kuulla ammattilaisen kokemuksia, sekä kuunnella myös muita haastateltavia, joilla oli hyviä pointteja. Tästä on itse asiassa niin paljon sanottavaa, että päätin juuri kuunnella ohjelman uudelleen ja tehdä näistä erimielisyyksistä oman postauksen.

Lisäksi ohjelmassa mainittiin pari kirjoitusta, joiden linkit löytyvät alta.

Suomi hukkuu roinaan (Ylioppilaslehti) (Oli muuten hiukan ärsyttävää huomata, että Pettersson siteeraa Ylioppilaslehden juttua välillä sanasta sanaan, mutta puhuu sitä kuin omanaan.)

Tavara on uusi läski (Tavararemontti-blogi)

4 vastausta artikkeliin ”Kiintoisaa kuunneltavaa

  1. Kiitos kovasti juttulinkistä, kuuntelin sen tuossa ristipistoja tehdessäni 🙂 Tosi paljon hyviä asioita tuli esille ohjelmassa! Erityisesti tykkäsin siitä, että Anne Te Velde-Luoma ei syyllistänyt yksittäisiä ihmisiä ratkaisuista ja korosti tavarapaljouden olevan yhteiskunnan yhteinen piirre. Se on minusta oikea lähestymistapa tai asian esittelytapa, vaikkakin henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että suureksi osaksi omaa syytäni on, että minulla on / on ollut liikaa tavaraa.

    Petterssonin puheet välillä ärsyttivät kyllä useammassakin kohden ja varsinkin sen jälkeen kun luin Ylioppilaslehden jutun ja bongasin nuo sanasta sanaan siteeraukset. Muutenkin olen hänen kanssaan eri mieltä ainakin parista asiasta, jäänpä odottamaan mielenkiinnolla sinun kirjoitustasi erimielisyyksistä.

    • Eikö ollutkin kiinnostava haastattelu! Minulle tuli paljon juttuideoita mieleen sen pohjalta, ja kirjoittelen niistäkin myöhemmin. Kritiikki on jo luettavissa 🙂

  2. Juu, otin itsekin jutusta vinkkiä, kun tuli muutto. Muuten, kai Maria Pettersson voi puhua Ylkkärin jutusta ainakin osaksi kuin omanaan, kun oli silloin lehden päätoimittaja, joka hyväksyy julkaistavat jutut.

    • Joo, kyllä tietenkin voi, huomasin vasta jälkeenpäin että hän oli tuolloin päätoimittajana. Mutta siitä huolimatta tuntui oudolta lukea juttua, ja huomata että PEttersson käytti suorastaan sanasta sanaan samoja lauseita radio-ohjelmassaan mainitsematta Ylkkärin juttua ollenkaan. Sitä hieman ihmettelin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)