Viikon vinkit 3/2013: hammastahnaa, kukkamultaa ja kauniita purkkeja

Blogi on palannut normaaliin aikatauluun ja niinpä viikon vinkit näkyvät myös oikeana päivänä. Tällä viikolla liikutaan pitkin harppauksin aihepiiristä toiseen.

Hammastahnalla voi kuulemma tehdä vaikka mitä. Huhujen mukaan se valkaisee, puhdistaa, irrottaa tahroja ja kuivattaa finnejä. En ole itse kokeillut edellämainituista kuin tuota finnien kuivattamista (minkä suhteen tahna kyllä toimii ainakin jossain määrin), mutta tässä artikkelissa annetaan pitkä lista erilaisia tapoja hammatahnan uusiokäyttöön. Arkijärki ei ota vastuuta siitä, toimivatko nämä toivotulla tavalla… (MTV3)

Seuraavassa artikkelissa keskitytään oikeanlaisen kukkamullan valintaan. Eri kasvit vaativat erilaista kasvualustaa. Itse olen käyttänyt lähinnä sitä merkkiä, mitä lähikaupasta on sattunut löytymään, paitsi orkideoille tietenkin sitä haketta. Mutta siltä varalta että joku multapeukalo haluaa hifistellä, ohjeet löytyvät täältä. (MTV3)

Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä pienten tavaroiden säilytysratkaisuille. Olen samaa mieltä siitä, että kaikenlainen sälä kannattaa lajitella ja purkittaa, jos haluaa löytää etsimänsä jatkossakin. Olennaisinta on kuitenkin säilytysratkaisun toimivuus. Usein tarvittavan tavaran pitää olla helposti saatavilla, ei syvällä pussinpohjalla tai monimutkaisen kansimekanismin takana. Joskus on järkevää, että purkki on läpinäkyvä, joskus taas on tarkoituskin, että säilytysratkaisu piilottaa tavarat sisäänsä. Tästä voisi oikeastaan tehdä  oman postauksenkin, aihehan on aika mielenkiintoinen! (Voice)

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 3/2013: hammastahnaa, kukkamultaa ja kauniita purkkeja

  1. Hammastahnalla on kyllä helppo ja nopea puhdistaa tummuneet hopeakorut eikä tartte odottaa yön yli kuten linkkivinkeissä (en edes uskaltaisi kokeilla sitä, tahnat on aika vahvoja), riittää kun kastelee korun, hankaa hammastahnalla ja huuhtelee hyvin.

    • Tätä en ole kokeillut, olen aina käyttänyt hopeanpuhdistusainetta. Kiva tietää että toimii! Hyvä vinkki esimerkiksi silloin, kun on matkalla.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)