Viikon vinkit 2/2013: WC-pönttöjä, luomuruokaa ja tutkivaa journalismia

Pahoittelen viivettä ja taukoa päivityksissä. Viikonloppuna tuli erinäisiä elämän käänteitä, jotka estivät postaamisen. Mutta nyt taas kaikki hyvin, ja viikonlopun linkkivinkit tässä, olkaa hyvä!

Savon Sanomat on selvittänyt, mikä tukkii vessanpönttöjä eniten. Vastaus on niinkin pieni esine, kuin vanupuikko. Roskis vessassa on siis erittäin hyvä idea.

Helsinkiin on syntynyt paljon luomu- ja lähiruokaan keskittyneitä ruokakauppoja, mutta kaikkiin ei välttämättä riitä asiakkaita. (Helsingin Uutiset) Jutussa mainittu Anton & Anton on kauppa, jossa käyn muutaman kerran kuukaudessa. Sieltä saa kaikenlaista mielenkiintoista, mutta toisaalta valikoimasta puuttuu monia tuotteita, joita jääkaapissamme yleensä on. Vaikka mielelläni tukisin kauppaa enemmänkin, käytännön syistä Alepa vie usein voiton.

Lopuksi linkkaan tähän artikkelin, joka ilmestyi jo hyvissä ajoin ennen joulua. Tätä Sanna Ukkolan kirjoitusta on siteerattu ja linkitetty ahkerasti etenkin muotiblogien puolella, mutta nostan sen esiin koska aihe on kiinnostava. Ukkola selvitti, millaisia kytköksiä toimittajilla on mainostajiin. Kävi ilmi, että esimerkiksi naistenlehdissä mainostajat sanelevat sisältöä varsin suoraviivaisesti. Mielenkiintoista on, ettei se päätoimittajan mielestä ole ongelma. Yhteys toimitetun sisällön ja isojen mainostajien välillä ei taida yllättää, mutta artikkeli on hyvä muistutus siitä, että lukijan on syytä suhtautua lehtienkin sisältöön kriittisesti. Sanoisin, että mitä kiiltävämpi kansi, sitä suuremmalla varauksella kannattaa ”testivoittajiin” suhtautua.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)