Kiitosta kuusifirmalle, vaikka puu oli huono

Haisevan joulukuusen tarina sai tänään yllättävän positiivisen päätöksen. Sähköpostiini oli tullut vastaus lähettämääni reklamaatioon. Siinä pahoiteltiin kovasti tapahtunutta, sekä todettiin, että kuusen hinta hyvitetään kokonaisuudessaan. Vaikka puu oli huono, firma kyllä otti hienosti vastuun itselleen. Siitä kiitos. Viestissä oli myös tarkempi selitys ilmiölle, jonka lainaan tähän alle:

”Olemme toimineet viljeltyjen 1.luokan tanskalaisten joulukuusien parissa pitkälti toistakymmentä vuotta ja joskus kuusille on voinut käydä kuvailemallanne tavalla pakkauspäivän sääolosuhteista johtuen. Kuuset ovat kaatohetkellä lepotilassa, jolloin ne pakataan verkkosukkiin ja lastataan lavoille päällekkäin kuljetusta varten. Jos pakkaushetkellä Tanskassa on hyvin sateista ja lämmintä, niin kuuset kärsivät silloin liiallisesta märkyydestä ja lämmöstä, jolloin kuusien laatu heikkenee ja neulaset voivat karista kuusta sisälle tuotaessa. Vastaavaa ilmiötä ei esiinny, kun runsaita vesisateita ei pakkaushetkellä ole.”

 

Siinä siis virallinen selitys. Vilkaisin kuusta roskakatoksessa tänään, ja se on käytännössä kalju. Noh, ensi vuonna taidamme ostaa suoraan suomalaisen kuusen, ei ole ainakaan sääongelmia.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)