Viikon vinkit 49/2012: puhdas sauna, kallis vauva ja HBO/Netflix yhteenvetoa

Jos joulusiivoukseesi kuuluu saunan pesu, niin Iltasanomat antaa asialliset ohjeet sen tekemiseen. En ole koskaan joutunut pesemään saunaa, mutta näillä ohjeilla varmasti pääsee hyvään tulokseen. Imurointi ei olisi tullut minulle mieleen, ja on hyvä tarkistaa myös pesuaineen pH, jotta tulee puhdasta. Ja välttää sitä kloriittia.

Suomen Kuvaledessä oli juttu siitä, mitä vauvan tarvikkeet maksavat. Yksi äiti oli pitänyt kirjaa vastasyntyneen kuluista, ja vuodessa rahaa meni reilut 5000 euroa. Tämä tulos kertoo tietysti vain kyseisen perheen valinnoista, enkä usko, että sitä voisi yleistää kovin laajalti. Vertailun vuoksi esimerkkiperheessä leluihin meni parisataa euroa, kun taas meidän perheessä hädin tuskin kahta kymppiä, jos sitäkään. Mutta hauskaa luettavaa silti.

Netflix saapui Suomeen lokakuussa, mutta täytyy sanoa etten ollut tyytyväinen tarjontaan. Kokemukset amerikkalaisesta versiosta olivat nostaneet odotukset korkeammalle. HBO:n palvelu aukesi äskettäin, mutta huonommilla käyttöehdoilla kuin Netflix. Digilelut kokoaan hyvin yhteen, mikä on mennyt pieleen näissä palveluissa. Tällaisina näistä ei ehkä kuitenkaan ole niin vakavaa uhkaa tv-kanaville, kuten aiemmin syksyllä ennustin. Jos esim. Netflix toimisi yhtä laajalla valikoimalla kuin USAssa, tilanne olisi aivan toinen. Ja ihmettelen tuota HBO:n tilauspolitiikkaa, 12 kk kestotilaus, haloo? En suostu määräaikaisiin sopimuksiin kännykkäliittymissäkään, miksi ihmeessä siis jossain videopalvelussa? Miten sellaisen toimivan, käyttäjäystävällisen palvelun luominen voi olla niin vaikeaa?

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)