Matalimmat aidat

Tällainen flunssa ennen joulua pitäisi kieltää. Visioni huikeista jouluvalmisteluista ovat lentäneet käytettyjen nenäliinojen mukana roskikseen. Olen tässä äärimmäisen tukkoisessa, väsyneessä ja hötöpäisessä olotilassa joutunut toteamaan, että tänä vuonna siis lasketaan standardeja, sen sijaan että jynssättäisiin paikkoja kiiltäviksi ja leivottaisiin lukuisia pikkuleipälajikkeita.

Mutta toisaalta – onko se nyt niin vakavaa. Siitä mennään mistä aita on matalin, enkä taida jäädä murehtimaan pesemättömiä lattialistoja. Ja onhan meillä on vaikka mitä valmiina: amaryllis kukkiin ikkunalla, jouluseimi on aseteltu hyllyn päälle, piparkakut on paistettu ja tänään saatiin kuusi. Se osoittautui tänä vuonna tuuheaksi ja äärimmäisen tuoksuvaksi yksilöksi, koko olohuone tuoksuu vahvasti koivuvihdalle (!), vaikka kyllä se selvästi kuusi on. Olen jopa pessyt nuorison piirustukset pois seinistä. Pesin myös lattiat sellaisella fuskusysteemillä: en jaksanut rullata mattoja pois mutta pesin kaikki ne kohdat, jotka näkyvät. Onneksi meillä on aika paljon mattoja. Lasken sen varaan, että kukaan vieraista ei tarkista mattojen alapuolista tilaa tullessaan kylään.

Puolet ruuista on jo hankittu, ja loput haetaan huomenna kinkun kera Stockalta. Olen jopa onnistunut seuraamaan jonkinlaista ruokasuunnitelmaa, vaikka en jaksanutkaan kirjoittaa sitä tänne näkyville. Ehkä tässä reipastun, ja rustaan se vielä teidänkin nähtäväksenne. Ensi viikolla syödään pelkkiä jouluruokia, käydään kylässä syömässä ja kehitellään kinkunjämistä jotain loppuviikosta.

Ja lopuksi vielä: Google kysyy, Arkijärki vastaa! ”Kuinka monta tavaraa omistat” tiedusteli hakukone tällä viikolla. Vastaus kuuluu: en tarkalleen ottaen tiedä, mutta olen pohtinut asiaa täällä. Nopea laskutoimitus osoitti, että yksittäisten tavaroiden määrä lasketaan kymmenissätuhansissa. Pysäyttävää mutta totta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)