Viikon vinkit 46/2012: Jääkaappiasioita

Pari viime viikkoa on mennyt tiiviisti ruokajärkiprojektin parissa. Ehkä siitä syystä silmiin on sattunut viime aikoina paljon ruoan säilytykseen liittyviä juttuja.

Vuoden mutsi -blogissa jaetaan käyttökelpoisia vinkkejä siitä, mitä voi valmistaa kohtapuoleen pilaantuvista, mutta vielä syömäkelpoisista ruoista. Suurin osa ideoista vaikuttaa erittäin toimivilta.

Iltalehti kysyy, onko jääkaappisi pöpöpesäke? Itse en tiennyt, että tyhjiöpakatut kalat pitäisi säilyttää max +3°C. Sitä on kyllä vähän vaikea saavuttaa, ellei kaappia säädä erikseen normaalia kylmemmäksi. Ilmeisesti parempi olisi syödä kylmäsavulohet saman tien.

Savon Sanomat lähestyy ruokajärkeä hiukan eri näkökulmasta. Artikkelin mukaan suomalaiset ovat alkaneet vaatia entistä enemmän laatua, ja sen vuoksi yritykset ovat joutuneet tarkistamaan niin reseptejään kuin muitakin käytäntöjään. Omasta kokemuspiiristä katsottuna ihmiset tosiaan harrastavat ruokaa eri tavalla kuin ennen. Ehkä kotiruoka tosiaan on nouseva trendi, kuten Savon Sanomat ehdottaa?

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)