Viikon vinkit 44/2012: HBO, kukkia ja 20kg ruokajätettä

Netflix aloitti, mutta HBO myöhästyy. Olisiko syynä se, että HBO haluaa välttää Netflixin ongelmat ja ottaa sen takia lisäaikaa? (NYT)

Kynttilät jäävät minulta usein polttamatta, mutta kukista tykkään. Kaikki mitä rakastin -blogin kukkakirjoituksesta päädyin toiseen artikkeliin, jonka lopussa on hyviä vinkkejä siitä, miten leikkokukat saa parhaiten kestämään. (Lily)

Ruokajärkeen liittyen pari ajankohtaista linkkiä: MTV3 uutisoi, että Suomessa heitetään vuosittain 20 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskiin per asukas. Järkyttävä määrä! Huh. Ja kaiken päälle ruoka menee vielä usein sekajätteen joukkoon – siis aivan väärään paikkaan (HS). Eli sen lisäksi, että ensin tuhlataan sekä ruokaa, luonnonvaroja, energiaa ja silkkaa rahaa, tämä kaikki päätyy mätänemään kaatopaikalle ja kiihdyttämään ilmastomuutosta. Omatuntoni on puhdas biojätteen osalta, mutta muuten on reilusti parantamisen varaa. Olen jo tarttunut haasteeseen, mutta siitä lisää ensi viikolla.

Ja hei, jos haluat tehdä yhden ympäristöteon, lajittele biojäte. Pieni askel yhdelle perheelle, merkittävä maapallolle.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)