Kosmetiikkaa kotiovelle

Suomeen ollaan lanseeraamassa maailmalta tuttua palvelua, jossa kuukausimaksua vastaan tilaajalle lähetetään kerran kuussa yllätyspaketillinen kosmetiikkatuotteita. Tätä LivBoxia on ruvennut vilahtelemaan suomalaisissa muotiblogeissa, ja ilmeisesti jutun ympärille yritetään rakentaa jonkinlaista hypetystä yrityksen taholta. Kotisivut ovat tosin aika huttua, niiltä ei hirveästi infoa saa.

Luin kuitenkin Saara Sarvaksen jutun ensimmäisestä LivBoxista, ja välittömästi mieleen nousi runsaasti ristiriitaisia ajatuksia. En ole varma, kumpi näistä tuli ensin: Ihana! Kamala! Tässä palvelussa on nimittäin sekä huonoja sekä hyviä puolia, enkä heti tiennyt, mitä mieltä olen.

Päällisin puolin ajateltuna olisi ihanaa saada kerran kuussa ylläripaketti kosmetiikkaa suoraan kotiovelle kauniisti paketoituna. Tykkään kosmetiikasta ja ”naisellisesta hömpötyksestä”, samoin kuin yllätyksistäkin. Saaran laskelmista päätellen paketin sisältö on selvästi kalliimpi, kuin siitä maksettu kuukausihinta. Toisaalta jos kyseessä oli ensimmäinen paketti ikinä, ei voi olla varma, millä tasolla sisältö jatkossa pysyy. Entä vaihtelisiko arvo kuukaudesta toiseen? Minua hämää, ettei yrityksen nettisivuilla kerrota tällaisia yksityiskohtia.

Mutta palvelu tarkoittaa myös sitä, että tilaa kotiinsa lisää tavaraa, eikä saa edes itse päättää, millaista tavaraa tulee. Oma kosmetiikan kulutukseni on niin vähäistä, että boksin sisältämät tuotteet kestäisivät käytössä ties kuinka kauan. Todennäköisesti suurin osa tuotteista jäisi vain hyllyjen täytteeksi. Entä jos mukana olisi jotain, mistä ei pidä? Niitä pitäisi lahjoitella eteenpäin ja samalla harmittaisi, että olisi maksanut jostain, mistä ei tykkää. Olennainen kysymys siis on, tarvitseeko kukaan niitä tuotteita, joita laatikosta paljastuu.

Ihan ensimmäisen innostuksen jälkeen päädyin nopeasti siihen tulokseen, että en missään nimessä haluaisi tällaista tilata. Ensinnäkin haluan vähitellen siirtyä luonnonkosmetiikkaan (syitä sille mm. tässä aiemmassa kirjoituksessa), eikä sellaisia tuotteita paketissa näkynyt. Nettisivuilla kyllä mainittiin kaksi luonnonkosmetiikkamerkkiä yhteistyökumppaneina, mutta kummankaan tuotteita ei ollut Saaran esittelemässä paketissa. Toinen syy on juuri se, etten kaipaa yhtään enempää kosmetiikkaa kaappiini, enkä varsinkaan sellaista, jota en ole itse valinnut.

Vaikka itse en tätä haluaisikaan, niin voisin ehkä harkita sen tilaamista lahjaksi. Arvelen, että lukioikäinen sukulaistyttö voisi kerrassaan ilahtua saadessaan tämmöisen paketin. Tai ehkä joku kosmetiikasta nauttiva ystäväkin. Ilmeisesti paketti tilataan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, joten jos kokeilu ei miellytä, ei tarvitse kärsiä kestotilauksesta. Tämä on ehdottomasti plussaa. Itse asiassa, jos olisi mahdollista tilata pelkästään luonnonkosmetiikkaan keskittynyt paketti, ja mielellään täynnä näytekokoja (ja tietenkin näytekokoihin sopivalla hinnalla), niin silloin kiinnostuisin ihan uudella tavalla. Näytekoot sopisivat tällaiseen muutenkin paremmin, silloin tuotetta voisi testata, mutta jos se ei miellytä, siitä ei tulisi ongelmaa. Joten hei te siellä LivBoxissa: alkakaapa kehittää tuotetta eteenpäin, niin lupaan harkita uudelleen.

 

2 vastausta artikkeliin ”Kosmetiikkaa kotiovelle

  1. Omat ajatukseni kulkivat pitkälti samaa rataa kuin sinulla: yllätyslahjat ovat aina kivoja, etenkin kauneudenhoitoon liittyvät, mutta en haluaisi jatkuvasti kotiini tuotteita, joita en ole itse valinnut tarpeen tai laadun mukaan. Entä jos paketissa tulee minulle sopimattomia värejä tai aivan eri ikäryhmälle suunnattuja voiteita?

    Turhaan kuluttamiseen tällainen boksi kannustaa, sanoisin. Ja markkinointikeinohan se onkin. Ihmeen innoissaan ja kritiikitön tuo linkittämäsi bloggaaja Saara Sarvas kuitenkin oli.

    • Minä en niinkään ihmettele Saaran innostusta, hän on kuitenkin alan ammattilainen, joten varmaan työnkin puolesta tuo on hänelle kiinnostava konsepti. Mutta on mielenkiintoista seurata, miten tuo palvelu lähtee liikkeelle, ja riittääkö sille kiinnostuneita tilaajia.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)