Vinttiprojekti lähti liikkeelle

Käytin maanantaina reilut kaksi tuntia vintin raivaamiseen. Koska sinne hädin tuskin mahtui sisälle, piti homma aloittaa kantamalla muutama laatikko ensin kokonaan ulos. Vasta sitten pääsi tutustumaan niiden sisältöön tarkemmin. Vinttiä ei ole koskaan sen kummemmin organisoitu. Sinne on muuttaessa kannettu osa laatikoista sellaisenaan edellisen asunnon vintiltä. Sen lisäksi sinne on kuluneiden vuosien aikana kertynyt yhtä jos toistakin. Tavaravalikoima edustanee tyypillistä vinttikomeroa melko hyvin: vaatteita, mappeja, kirjoja, huonekaluja, matkalaukkuja, joulukoristeita ja tyhjiä pahvilaatikoita yms. Sekä niitä perhanan ovia, viisi kappaletta.

Yritin ottaa kuvia lähtötilanteesta, mutta olosuhteet olivat liian haasteelliset, jotta kunnollisia olisi saanut. Tila on niin kapea, että niitä voi ottaa ainoastaan ovelta takaseinää kohti, ja tässä näkyy noin 2/3 tilasta. Kuvassa näyttää yllättävän siistiltä, mutta todellisuudessa tavaraa on vyötäröön asti, ja keskellä menee kapea polku. Takaseinää ei ulota koskettaa, koska edessä on niin paljon tavaraa.

Kuvassa näkyvä kaappi oli täynnä mappeja, jotka kaiken lisäksi olivat vielä paperikasseissa, joissa ne oli kannettu muuttoautoon. Toin ne sisälle, ja tarkoituksena on viikonlopun aikana käydä niiden sisällöt läpi. Etukäteen veikkaan, että paperikeräykseen päätyy vähintään 80% sisällöistä. Tyhjät mapit aion säästää. Tämän lisäksi setvin lukuisia pahvilaatikoita, joiden sisältö kuului lähinnä ryhmään sekalaiset. Sormet syyhysivät monen asian kohdalla, mutta maltoin mieleni. Ensisijaisesti siksi, että kyse ei ollut henkilökohtaisesta omaisuudestani, vaan mieheni. Laatikoiden joukossa oli paljon vajaita, ja yhdistelemällä samankaltaisten sisältöjä onnistuin vähentämään niiden lukumäärää selvästi. Jäljelle jääneet laatikot sain mahdutettua mapeista tyhjentyneeseen kaappiin. Sen seurauksena latialle syntyi lisää tilaa, ja sain isompia tavaroita järjestettyä fiksummin.

Tämän melko pienen ponnistuksen tuloksena vinttikomerossa mahtuu nyt liikkumaan paljon paremmin kuin ennen. Pääsin myös parista tarpeettomasta tavarasta eroon roskalavan ansioista, sekä lyttäsin pahvinkeräykseen monta turhaa laatikkoa. Suurin hyöyty oli kenties se, että nyt minulla on huomattavasti parempi kokonaiskuva tilanteesta. Aion jatkaa projektia tekemällä lisää järjestystä kaappeihin, jotta saan niihin mahdutettua enemmän tavaraa. Löysin muutamia kierrätykseen meneviä juttuja (jostain syystä olen joskus hamstrannut mm. valokuva-albumeita…) ja silkkaa roinaa heitin roskikseen.

Paljon hyviä havaintoja raivaamisesta tuli tehtyä, joten niistä oma postaus piakkoin. Niin, ja olen alistunut siihen, että niistä ovista ei nyt pääse eroon ainakaan tässä vaiheessa. Jos jaksaisin yksin kantaa ne, riski joutua roskalavalle olisi edelleen suuri. Mutta olosuhteet ovat nyt ovien suojelijoiden puolella, ja niinpä ne saavat vielä hetken armonaikaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)