Viikon vinkit 43/2012: vitamiinikohu, reilu&luomu sekä kynttilöitä

D-vitamiinikohu on  vellonut koko viikon. Jos olet miettinyt, onko käyttämässäsi tuotteessa D-vitamiinia vai ei, kunnollinen lista löytyy täältä. (YLE) Jos tulokset pitävät tosiaankin paikkansa, kuluttaja joutuu hyvin epämiellyttävään asemaan. Miten tavallinen ihminen voi selvittää, onko pakkauksessa sitä mitä sanotaan? Vai täytyykö valvontaa kiristää?

Reilu ja luomu menevät ihmisiltä usein sekaisin, uutisoi YLE. Olen tässäkin asiassa kultaisen keskitien kulkija. Suosin sekä reilua että luomua, mutta tavallinenkin kelpaa, mikäli vaihtoehtoa ei ole sillä hetkellä saatavissa.

Syksy pimenee ja joulu lähestyy, kynttilät otetaan viimeistään tässä vaiheessa esiin. Ne voivat kuulemma aiheuttaa kaikenlaisia terveysongelmia, mutta kehottaisin suhtautumaan asiaan rauhallisesti. Pienhiukkasia suurempi riski on kynttilöiden varomaton käsittely ja tulipalon vaara. (MTV3)

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)