Tahmaa!

Eilen luvattu kuvamateriaali on tässä. Katsokaa nyt tätä! Ei hyvää päivää.

Näinkin voi käydä….

Tämä on useamman räjähdyksen summa. Ensimmäiseksi hunajapurkki oli kellahtanut kumoon, ja valuttanut puolet sisällöstä laatikon pohjalle. Sen jälkeen keksipaketista on levähtänyt muutama keksi, jotka ovat tiukasti tarttuneet pohjalla olevaan töhnään. Valkoinen jauhe on tomusokeria, joka on peräisin tuliaisiksi saaduista kreikkalaisista marmeladeista (olin unohtanut, että niitä oli vielä pari jäljellä). Loppu on sitä miltä näyttääkin, paitsi että kaikki ui ihanassa, tahmeassa hunajassa.

Tälle on yksi selitys. Meillä on kuivakaapissa vetolaatikot, joissa on reilut 5cm korkeat laidat. Tämä laatikko on niin ylhäällä, etten näe sinne kiipeämättä tuolille. Se taas ei yleensä haittaa, koska laatikossa on teetä, keksejä ja satunnaisesti karkkeja. Useimmin tarvitut tavarat ovat eturivissä, josta yletän ottamaan ne käsikopelolla. Luultavasti jossain vaiheessa olen huomaamattani tyrkännyt hunajapurkin kumoon, ja se on ollut huonosti kiinni. Lopputuloksena on tuo käsittämätön töhnä laatikon pohjalla.

Siivouksesta taitaa tulla melko mielenkiintoinen projekti, ei ole nimittäin hajuakaan miten tuo hunaja parhaiten pohjalta lähtisi. Ehkä suurimmat pitää ensin kaapia jollain lastalla, ja pestä loput jollain aineella. Välillä minusta tuntuu, että kodinhoito on aika hyvin hanskassa, osaan ja tiedän paljon juttuja, ja tykkään tehdä. Sitten tulee näitä päiviä. Jos joku siellä kotikeittiöissä on onnistunut saamaan aikaa yhtä hienon sotkun, vertaistukea otetaan kiitollisena vastaan 🙂

 

4 vastausta artikkeliin ”Tahmaa!

 1. Aah, tsemppiä! Hämärästi muistelen kokeilleeni erilaisia pesuaineita hunajapurkista hyllyyn jääneeseen tahmarinkulaan. En muista enää mikä tepsi parhaiten.

  Vertaistukea sotkuista: kerran pesin uunia ja innostuin irrottamaan luukun ”etulasin” pesua varten, En tietysti lukenut ohjeita, vaan päätin osata itse ja lopputuloksena oli sen tuhat sirpaletta lattialla. Ehkä lähempänä tätä sinun kokemustasi oli se kerta, kun matkalaukussa oli balsamicopullo hippasen auki. Hississä ja porraskäytävässä aloin ihmetellä hajua ja pieniä mustia pisaroita lattialla ja vasta kotiovella tajusin hajun lähteen. Matkalaukun sisävuorin ja kaiken sisällä olleen peseminen (+porraskäytävän siivoaminen), hajunpoisto etc. olikin sitten usean päivän homma…

  • Balsamico matkalaukussa kuulostaa aika mielenkiintoiselta… etenkin se hajunpoisto. Saitko tosiaan kaiken lähtemään? Kauanko laukkua piti tuuletella?

   Onneksi nuo laatikot ovat jotain muovin tai metallin tapaista ainetta, josta luulisin saavani töhnän irti normaaleilla pesuaineilla. Se on vaan se motivaatio, mikä tässä nyt puuttuu…

   • Ryhdyin hommaan hetimiten kun kotoa löytyi onneksi tekstiilinpuhdistusainetta (matkalaukku on sellainen Samsoniten kangaspäällysteinen, eli en viitsinyt sitä kokonaan uittaa). Tuulettelin laukkua vielä useamman päivän parvekkeella, eikä kukaan ole ainakaan kehdannut sanoa, että reissuissa tuoksuu vaatteissa balsamico.

    Olen ollut tekstiilinpuhdistustököttiin muutenkin tyytyväinen. Sillä sain esim. veritahrat verhoista suit sait ja sälekaihtimien nyörit huomattavasti valkoisemmiksi. (Ihan säihkyviksi nuo viimeksimainitut eivät tulleet kuitenkaan. Pitäisi ehkä kokeilla klooria…)

    Onnea motivaation etsimiseen!

    • Klorite luultavasti valkaisee nyörit, mietin miten sitä kannattaisi annostella. Onnistuisiko, jos tiputtaisi suoraan kloritepulloon, antaisi olla ja kuivaisi lopuksi? En siis tiedä, tässä vain pohdiskelen 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)