Viikon vinkit 37/2012: kovalevy, kotivakuutukset & ostopäätökseen vaikuttanut uutinen

YLE neuvoo, miten tietokoneen vanha kovalevy tuhotaan niin, ettei sieltä varmasti saa tietoja ulos.

Taloussanomista löytyy kattava katsaus kotivakuutusten kilpailuttamiseen. Jutun mukaan säästö voi olla jopa satoja euroja. Käytännössä kuluttajan täytyy kuitenkin olla omatoiminen, sillä vertailua ei ole tehty helpoksi.

Vantaan Sanomissa pohditaan, saako blogia kirjoittamalla parempaa palvelua. Juttu käsittelee rakennusalaa, mutta lienee yleistettävissä muutenkin. Itseäni kiinnostaa lähinnä palvelujen laatu. Odotan saavani hyvää ja asiallista palvelua, jos en saa, niin varmasti älähdän. Mutta jos homma toimii, niin hehkutan varmasti yhtä antaumuksella. Tuossa samassa jutussa on muuten hyvä muistilista niille, jotka suunnittelevat talon rakentamista.

Ja tästä päästäänkin sopivasti siihen, että lasten sadevaatteet eivät välttämättä pidä vettä. Tämä uutinen mutuen vaikutti suoraan ostopäätökseeni viime viikolla. Olin etukäteen ajatellut ostavani Rukan sadetakin, mutta tulin toisiin aatoksiin, kun luin että niissä saattaa olla ftalaatteja. Rukka jäi kauppaan, mukaan lähti testivoittaja Didrikson.

4 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 37/2012: kovalevy, kotivakuutukset & ostopäätökseen vaikuttanut uutinen

  1. Kuluttaja-lehti on aika hyvä läpyskä, sitä kannattaa harkita tilata vaikka pienen porukan kesken yhteistilauksena…

    … on alle 30 euroa vuodessa 8 numeroa.

    Suurin ongelma testeissä on vehjesten Manner-Eurooppa-painotteisuus, isoa osaa ei myydä Suomessa.

    • Joo, olen harkinnut tuota lehteä. Ostan silloin tällöin yksittäisiä numeroita, jos sisällä on kiintoisa artikkeli tai testi. Tosin tuo viimeksi mainitsemasi puute on kyllä aika iso.

    • Ole hyvä. Tässä hyvä esimerkki siitä, miten sitä ajattelee suomalaisen olevan jotenkin automaattisesti parempaa kuin muiden. Rukka pitää kokemukseni mukaan vettä, mutta ei välttämättä ole hirveän hyvä muilta ominaisuuksiltaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)