Kuinka meille vihdoin saatiin pesukone

Koska en ollut valmis odottamaan neljää viikkoa, oli pakko selvittää vielä kerran, saisiko koneen jostain muualta. Hakaniemen Expert oli jo testattu, sieltä ei löytynyt ainuttakaan Mieleä. Lopulta löysin Mustan Pörssin nettisivuilta haluamani koneen myynnissä. Soitto lähimpään liikkeeseen ja varmistus siitä, että koneita todellakin oli saatavilla. Yritin ostaa koneen puhelimitse, mutta se osoittautui mahdottomaksi, joten liikkeeseen oli pakko mennä. Nettikauppaa ei Mustalla Pörssillä tietenkään ollut. Suhasin äkkiä liikkeeseen, tein kaupat ja ilahduin, kun toimitus luvattiin viiden päivän päähän (välissä viikonloppu). Asennus ja kuljetus yhteishintaan 55 euroa oli minusta myös ihan reilu hinta.

Sovittuna aamuna kone tuotiin, asennettiin ja todettiin saman tien vialliseksi. Vesi ei edennyt letkusta koneeseen. Asentajat eivät saaneet vikaa korjattua, paikalle tarvittiin Mielen oma huolto. He lupasivat soittaa huoltoon, mutta eivät tietenkään soittaneet. Soitin siis itse liikkeeseen, valitin ongelmaa ja myyjä otti yhteyttä huoltoon. Sieltä palattiinkin minulle päin pian, mutta sain ajan vasta kahden yön päähän. No, pari päivää odoteltua korjaaja saapuikin. Osoittautui ammattilaiseksi, sillä löysi vian ja osasi korjata sen. Vedenottoventtiili oli viallinen, ja koko osa piti vaihtaa. Se onneksi onnistui, ja vihdoin kone saatiin toimintaan.

Koko prosessi oli aika rasittava. Miksi kodinkoneita on niin vaikea ostaa netissä? Miksi Mielen koneita ei tunnu saavan mistään? Miten on mahdollista, että markkinoiden laadukkaimmaksi väitetty kone on rikki ennen kuin se ehtii edes asiakkaalle?

Gigantin ja Musta Pörssin myyjillä oli asenne kohdallaan, mikä teki asioinnista miellyttävää. Expertin myyjä oli asiallinen mutta nuiva eikä kovin avulias. Mustan Pörssin kuljetuspojat eivät tehneet mitä lupasivat, mutta tästä en jotenkin jaksa edes yllättyä. Mielen korjaaja oli reipas ja asiansa osaava. Sen sijaan täydellistä kodinkoneliikettä ei taida olla olemassa. Joko niistä puuttuu kone, jonka olisin halunnut ostaa, tai jos kone oli niin sitten sitä ei voinut ostaa kätevästi kotoa käsin. En ole perehtynyt kodinkoneliikkeiden toimintaan, joten jos joku osaa valaista miksi tästä oli tehty näin vaikeaa, niin olisin kiitollinen.

Lopuksi täytyy sanoa, että nyt kun kone toimii, siinä ei ole ilmennyt valittamista. Käyttöohje oli selkeä, käyttöliittymä yksinkertainen, pesee ja linkoaa moitteettomasti ja on tosiaankin hiljainen. Iso ja ruma kuin mikä, mutta kaikkea ei kai voi saada.

 

2 vastausta artikkeliin ”Kuinka meille vihdoin saatiin pesukone

 1. ”Miten on mahdollista, että markkinoiden laadukkaimmaksi väitetty kone on rikki ennen kuin se ehtii edes asiakkaalle?”

  Ilmeisesti töllö ei kerro totuutta…
  … Mieleä diggaavana merkki-urpona katsoin alle kuukausi sitten Discoveryltä ohjelman Mielen pyykinpesukoneista…
  … kyllä siinä ohjelmassa hehkutus oli todella kovaa – testauksineen ja kestävyyksineen, mutta ilmeisesti todellisuus on sitten eri.

  Menee taas OT, mutta astianpesukone osto-ohjelmassa nyt, ja mitä olen katsonut Mielen liukukoreja, niin eihän noin heppoiset voi kestää 15 vuotta?

  • Korjaajan kommentti oli, että mahdollisesti osa on mennyt rikki kuljetuksen aikana. Koneet kuulemma testataan tehtaalla niin perusteellisesti. Oli miten oli, episodi kyllä vaikutti näkemyksiini MIelen koneista. Tosin täytyy sanoa, että kyllä se erittäin hyvin pesee, nyt kun vihdoin toimii.

   Mutta noi liukukorit – miten ne voisi mennä rikki? Eikö noista tiskareista yleensä ensimmäisenä hajoa kone tai joku nappula?

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)