Hyvää palvelua

Alkuun tiedote: olin aikeissa postata tänään kertomuksen siitä, kuinka onnistuu pesukoneen osto. Mutta toisin kävi. Kallis ja muka laadukas kone on kylppärissä, mutta siinä on vika eikä se toimi. Arvatkaa ottaako päähän? No todellakin, kiukuttaa kuin pientä eläintä. Palaan asiaan kun tilanne jotenkin selviää.

Sitä odotellessa haluan piristää itseäni kertomalla ilahduttavan tarinan hyvin hoidetusta reklamaatiosta. Tästä voisi useampikin toimija ottaa oppia. Ostin kesällä viinikaapin Helsingin Decanterista. Tilaustuote toimitettiin kotiin luvatussa aikataulussa. Kun kaappi oli purettu paketista, kävi ilmi että etupaneli repsotti hieman. Ei niin paljon, että siihen olisi hirveästi edes kiinnittänyt huomiota, mutta vähäsen kuitenkin. Nyt puhutaan siis millimetreistä. Toiminnallista vikaa kaapissa ei ollut, mutta mielestäni kyse oli kuitenkin virheestä. Kaikenlaista ehti tulla väliin, joten soitin liikkeeseen vasta noin kuukausi siitä, kun kaappi tuli meille. Juttelin asiallisen myyjän kanssa, ja lupasin lähettää kuvia ongelmasta. Lähetin kuvat sähköpostilla, ja sain samantien vastauksen. Sovittiin, että jätän laskun maksamatta siihen asti, että kaappi on tarkistettu. Korjaaja tulee katsomaan, mitä kaapille voisi tehdä, ja vaihdetaan jos ei voi korjata.

Oma-aloitteinen korjaaja ottikin itse yhteyttä edelleen saman päivän aikana. Tänään hän tuli katsomaan kaappia. Kävi ilmi, että WineQueen kaapit tehdään alusta loppuun Suomessa. Korjaaja totesi itse rakentaneensa meidän kaapin, joten hän todella tiesi, mistä kaapeissa on kyse. Reilun puolen tunnin jälkeen kaappi oli täysin kunnossa. Kaveri keräsi kamppeensa ja toivotteli hyvät päivänjatkot.

Mielestäni tämä oli erinomaista palvelua. Tietysti olisi ollut parasta, että kaappi olisi alunperinkin ollut kunnossa, mutta reklamaation hoidosta voin antaa täydet pisteet. Ongelma otettiin tosissaan, asiakkaan näkemystä ei missään vaiheessa kyseenalaistettu tai epäilty, toiminta oli esimerkillisen ripeää ja vika saatiin kaiken lisäksi korjattua melko helposti. Kun on jotenkin tottunut siihen, että asiakkaana saa välillä taistella oikeuksiensa puolesta, tällaista palvelua on ihana saada. Sekä kaappifirma että Decanter saivat paljon positiivista mainetta.

5 vastausta artikkeliin ”Hyvää palvelua

 1. Itse en mitenkään ole Gigantin diggari (myyjien viljelemä hintatakuu on vaikea todentaa kun samoja malleja ei muualta saa, ja muutenkin… ..no antaa olla tällä erää), eli ostettiin Gigantista Samsungin jääkaappi/pakastinyhdistelmä tämän vuoden huhtikuussa. Hintaa rapeat lähellä 900 euroa kaikkinensa.

  Kuljetuspojut toivat, niin sanotusti asensivat ja lähtivät pois. Oli siis maksettu kuljetus ja paikalleen asennus.

  Aloin kiinnittämään huomiota siihen, että jääkaappi/pakastin-yhdistelmä kävi koko ajan. Ohjeläpyskä käteen (joka on Samsungin jääkaappi/pakastinyhdistelmässä järjettömän huono, yritä tutkia siitä mihin laittaa salaatti ja mihin kala – toinen vähän lämpimämpään ja toinen mahdollisimman kylmään – mahdotonta) ja kävi ilmi, että Gigantti oli myynyt meille 600 milliseen asennusaukkoon 597 milliä leveän tsydeemin, joka olisi vaatinut vähintään 10 mm sivusuuntaan tuuletustilaa kummallekin kyljelle ja taakse 70 mm.

  Toi sivusuuntainen tila on näköjään kuollut kirjain Suomessa, mutta taakse olisi hyvä saada edes se 50 mm jäähdytyksen takia. Jääkaappi oli valitettavasti työnnetty täysin asennuspaikan takaseinään kiinni. Ja lisäksi pakastimen oveen oli potkittu/kolhittu klommoja.

  Kun reklamoimme Gigantille, niin vastaus oli äärimmäisen asiallinen: ”tuomme uuden ja asennamme sen oikein ja viemme vanhan (viikon vanhan) pois”.

  Nostan hattua Gigantille, tosin päädyimme (aikataulujen takia, pakastin täynnä ja muutakin tekemistä) neuvottelemaan onnistuneesti hinnanalennuksesta.

  • Joo, Gigantti pärjäsi ihan hyvin myös tässä projektissa, vaikka päädyinkin ostamaan koneen muualta. Mutta teen täyden raportin sitten, kun kone on toiminnassa. Käsittääkseni vika on koneessa, ei liikkeessä.

 2. Toivottavasti koneenne saadaan pian toimimaan! Meille piti tulla uusi pesukone juuri tänään, mutta eilen liikkeestä soitettiin, että konetta ei tule. Valmistajalta ei enää saa tilattua mallia, ja tällä hetkellä selvitetään mitä mahtaisi saada ja mihin hintaan… Jännityksellä odotan, pitääkö soittaa perään, vai soitetaanko liikkeestä kuten toivoa sopisi, kun näin on luvattu. Yleensä lähes poikkeuksetta vaan soittoa ei kuulu. Pitäisi tästä lähteä varailemaan pesutuvasta vuoroa ja etsimään jostakin euron kolikoita pesukoneeseen… Miten vaivalloista oikein voi olla uuden pesukoneen osto nykyään?

  • Hei, luin sen sun blogitekstin ja olisi voinut olla kuin omasta kynästä 🙂 En vain ehtinyt kommentoimaan sinne. Joo, nyt siis odotellaan ja ihmetellään puolin ja toisin. Ei ole koneen ostaminen helppoa, sen minäkin huomasin.

 3. Kiva kuulla, että osataan vielä hoitaa reklamaatioita. Firmojen pitäisikin aina osata ajatella Thank God for complains – koska niistä voi oppia paremmaksi. Ja nimenomaan reklamaationhoitokyky ratkaisee sen, mikä maku firmasta jää. Jokainen mokailee, mutta kaikki eivät osaa korjata mokiaan.

  Minulle isosta G:stä kerrottiin tänään, että ei ole heidän vastuullaan, kun paketissa ja tuotteessa on eri asiat (hiustenleikkuukone jonka paketissa oli säätömäärä 0,5-21 mm ja itse koneessa alkaen 3 mm). Hieno asenne. Sanoivat, että soita maahantuojalle ja antoivat pyytäessäni numeron joka ei ole käytössä. Kun kysyin, miten palautus tulisi hoitaa ja että meille tulee siitä vaivan lisäksi ajoa ainakin 180 km (plus tuotteen noutamisesta tulleet 230 km), niin hän vaan totesi, että enpä osaa sanoa, tuotteen voi vaihtaa ihan missä myymälässä vaan (joista siis lähinkin on täältä landelta 180 km päässä). Että heipat vaan isolle G:lle!

  Toinen ongelmaryynimme on ”kotimainen” uulla alkava kolmikirjaiminen jääkaappimme. Siitä on tähän mennessä hajonnut jo 12 osaa ja se on jo kertaalleen vaihdettukin, mutta on kuulemma tavallista, että kaapista jotain hajoaa. Ikää kaapilla on alle 2 vuotta ja eka vika tuli 5 päivän ikäisenä (irtosi kahva kun avasin kaapin). Sen jälkeen siitä on hajonnut ainakin 7 hyllyä – koomisin oli, kun uusitun kaapin tuonnin jälkeen eräällä hyllyllä oli ainoastaan 6-pack siideriä eli painoa noin 2,5 kiloa ja hylly hajosi siitäkin… Jotenkin sitä olettaa, että jääkaappiin voisi laittaa tavaraa, jos hyllylle mahtuu. Mutta ei tässä merkissä.

  Elämä on. Lohdullista on kuulla, että jotkut sentään osaavat reklamaation hoitamisen taidon.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)