Viikon vinkit 33/2012: Koulukirjoja, raivaamista ja Netflixin jälkipyykki

Tässä Helsingin Sanomien sivuilta löytyvällä videolla ammattilainen antaa vinkkejä miten koulukirjat kannattaa päällystää, ettei niihin tule ilmakuplia kanteen. Video on lyhyt, alussa pari mainosta.

Raivaamisessa voi käyttää myös ammattilaisapua. Iltalehti kertoo aiheesta lisää. Tosin on todettava, että jutun kuvitus ei ole kovin onnistunut. Ennen ja jälkeen kuvissa yhteistä taitaa olla vain verholauta. Ammattiraivaaja tuskin maalaa ja laittaa uutta tapettia.

Päivän ruokavinkki: Säilytätkö oliiviöljyä oikein? (MTV3)

Sitten vielä jatko-osa alkuviikon Netflix-uutisoinnille. HBO nimittäin ilmoitti aloittavansa saman tyyppisen palvelun Suomessa. Asiasta uutisoi mm. Digitoday ja Digilelut.fi. Suomalaiset tv-kanavat eivät ole innostuneet kilpailijoiden saapumisesta markkinoille, eivätkä halua tehdä yhteistyöä Netflixin kanssa. HS puolestaan kertoo, että myös elokuvia tarjoavat Sonera ja Elisa eivät toistaiseksi aio muuttaa konseptejaan. Rehellisyyden nimissä ihmettelen näitä  kommentteja. Silloin kun olin Netflixin tilaaja, en katsonut sieltä mitään, mitä olisin voinut katsoa YLEltä, MTV3:lta tai Neloselta. Puhun tietysti täysin henkilökohtaisesta näkökulmasta, mutta minusta vaikuttaa siltä, että suomalaiset toimijat eivät ole tajunneet, mikä Netflixissä tai vaikkapa BBC Globalissa kiehtoo. Ne ovat kiinnostavia, koska niiden valikoimissa on elokuvia ja tv-sarjoja, joita ei ole tarjolla suomalaisessa televisiossa. Miksi maksaisin Netflixistä, jos sieltä tulisi samaa kuin tv:stä? Jos olisin kiinnostunut Maikkarin ohjelmistosta, omistaisin jo telkkarin.

2 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit 33/2012: Koulukirjoja, raivaamista ja Netflixin jälkipyykki

  1. Täysin samaa mieltä Netflixistä – tv:tä ei meilläkään ole juuri siksi, että eipä sieltä tule oikeen mitään katsottavaa omaan makuun. Netflix ja HBO sen sijaan kiinnostaa nimenomaan laajentuvan tarjonnan takia.

  2. Juuri näin! Katson sillon tällöin YLEn areenaa, ja joskus tosi harvoin Nelosen Ruutu.fi -palvelua. Mutta etupäässä katson BBC:n tarjontaa iPadilla. Toivottavasti Netflixissä on myös ymmärretty tämä, että ihmiset ehkä haluavat pikemminkin jotain uutta kuin samaa mitä tulee jo muualta.

    Sivumennen sanoen en myöskään ymmärrä niitä kommentteja, että nuo uudet palvelut eivät olisi niin kiinnostavia, koska niitä voi katsella vain netin kautta, ei televisiosta (kuten esim. maksukanavia). No haloo, sehän on juuri mahtavaa! En halua olla sidottu telkkariin, haluan katsella ohjelmia missä ja milloin haluan. BBC:ltä voi ladata ohjelmia iPadille, jolloin niitä voi katsella myös ilman nettiyhteyttä. Välillä vähän ihmettelen, missä maailmassa nuo tv-pomot oikein vielä elelevät.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)