Arkijärki organisoituu

Olen eilen ja tänään siivoillut omia jälkiäni täällä blogissa. Sen seurauksena kategorioita on nyt vähemmän kuin ennen ja avainsanat ovat paremmassa ojennuksessa. Tämä toivottavasti selkeyttää sisältöä ja helpottaa juttujen etsimistä eri aihepiireistä.

Pikaopas kategorioihin:

 • Ilmoitusasioita: blogiin liittyvät muutokset ja ilmoitukset
 • Järjestystä: organisoimista, tavaroiden järjestämistä
 • Juhlat ja merkkipäivät: otsikon mukaisesti äitienpäivä, tuliaiset, lahjat yms. ja myöhemmin tänä vuonna varmasti jouluasioita jne.
 • Kierrätys: mitä, miten, missä, milloin
 • Kriittinen kuluttaja: tässä kategoriassa avaudun kaikenlaisesta, mikä kuluttajana ottaa päähän. Tähän mennessä ainakin Stockmann,Saunalahti ja Libero ovat saaneet osansa.
 • Säilytys: kaikelle oma paikka ja kaikki paikalleen.
 • Arkistointi: papereiden säilyttäminen.
 • Shoppailu: …ja mitä siitä seuraa. Shoppailun filosofiaa ja joskus vinkkejä kivoihin kauppoihin.
 • Siivous: omia kokemuksia ja hyväksi havaittuja tekniikoita ja tuotteita
 • Tavaroiden raivaaminen: lempiaiheeni! Ihmisillä on yleensä ihan liikaa tavaraa.
 • Vaatteet ja kengät: kirjoituksia niiden säilyttämisestä, kierrätyksestä ja omistamisen ilosta.
 • Viikon vinkit: sunnuntaisin ilmestyvät linkit Arkijärkeä kiinnostavista aiheista.

Kategoriat ovat ylätaso, se yhteinen nimittäjä teksteissä. Niitä on nyt vähemmän kuin ennen ja osittain nimetkin ovat vaihtuneet. Avainsanat puolestaan kertovat täsmällisesti, mistä asiasta teksti kertoo. Myös avainsanoja on nyt organisoitu uudelleen kuten kategorioitakin ja nyt lähes kaikilla postauksilla on oma(t) avainsana(t). Tämänkin tarkoitus on helpottaa etsimistä. Esimerkiksi loin uuden avainsanan muotoonommeltu lakana, vaikka sen alle kuuluvia tekstejä onkin vasta yksi, sillä se on yksi useimmin esiintyvistä hakusanoista, joilla blogiin tullaan. Toinen esimerkki muutoksista on lahjat, joka oli ennen oma kategoriansa mutta nykyisin samat tekstit löytyvät avainsanalla lahjat.

Itselleni homma näyttäytyy nyt selkeämpänä, mutta kehitysideoita otetaan vastaan. Tarkoitus tietenkin on, että Arkijärki.net on lukijalle mahdollisimman helppo. Joten kommentteja kehiin jos joku juttu tökkii.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)