Ämpäriongelma

Järjestin lauantaina rapujuhlat. Se on tosi hauskaa. Ravut ovat hyviä, niiden kanssa askartelu on viihdyttävää ja seurallista, ja ruoanlaitto on varsin yksinkertaista. Menin kutakuinkin niin matalalta kuin riman vain voi asettaa: valmiiksi keitetyt ravut suoraan kaupasta, tomaattikeittoa pääruoaksi ja jälkkäriksi suklaakakku Chjokosta. (On muuten parhaat kakut Helsingissä, suosittelen.) Keitto hautui itsekseen kypsäksi sillä aikaa kun ahersimme rapujen kimpussa, ja varsinainen ruoanlaitto jäi kyllä aivan minimiin. Tästä huolimatta – tai kenties juuri siitä syystä – ruoka oli erinomaista ja juhlat hauskat.

Mutta nyt minulla on erikoinen ämpäriongelma. Ravut oli pakattu kymmen litran kannellisiin muoviämpäreihin, koska ne tulivat liemen kera. Tällä kertaa ämpäreitä tuli kaksi. Järjestin pari vuotta sitten edelliset rapukekkerit, ja niiden jäljiltä meillä oli jo ennestään kaksi samanlaista ämpäriä. Sen lisäksi asuntomme siivousvarustukseen on kautta aikain kuulunut kaksi kannetonta mutta muuten saman kokoista sankoa. Nyt minulla on kuusi sankoa, enkä tiedä mitä niillä tekisin.

En keksi mitään tilannetta, jossa tarvitsisin yhtä aikaa kuutta ämpäriä. Toisaalta ne ovat todella siistejä, enkä missään nimessä laita niitä roskiin. Ehkä käännyn ystävieni puoleen, ja kyselen sattuuko kukaan tarvitsemaan sankoja johonkin? En marjasta tai kalasta, joten siihenkään niitä ei tarvitse. Ämpärit voi onneksi pinota sisäkkäin, mutta en näe mitään järkeä säilytellä ylimääräisiä viemässä tilaa komerossa tai kellarissa. Ylimääräisistä on muutenkin päästävä eroon, sillä jos järjestän kerran vuodessa rapujuhlat, meillä on muutaman vuoden päästä yli kymmenen tarpeetonta sankoa… Näin sitä tavaraa kertyy lähes huomaamatta.

Tällä viikolla on muuten tulossa lisää keittiöaiheisia postauksia. Kurkkasin eilen liesituulettimeen ja… ….noh, jätetään yksityiskohdat toiseen kertaan. Mutta aiheesta varmasti lisää myöhemmin.

6 vastausta artikkeliin ”Ämpäriongelma

 1. Vielä pahempi ”ämpäriongelma” on meillä noista turkkilaisen jugurtin pikkuämpäreistä…. Niitä kun tulee meidän perheessä n. 3 kpl / vko. Säilytän aina muutaman esim ruuantähteiden säilytystä ym muuta askartelutarvetta varten, mutta kun noita tulee noin paljon on pakko heittää näitä pois aika ajoiin.

  • Joo, voin kuvitella sen ämpäreiden määrän… Meidän taloyhtiössä kerätään onneksi energiajätettä, ja jugurttipurkit voi heittää sinne.

   • Energiajäte on ok, mutta asun omakotitalossa… vaatisi ko. jätteen viemisen paikalliseen ostoshelvettiin ja siihen en ole vielä jaksanut ryhtyä. Toki olen tätäkin vaihtoehtoa miettinyt, mutta kun tuolla normaalissa kotia lähellä olevassa kierrätyspisteessä (paperi, lasi, kartonki) ei kerätä energiajätettä en ole jaksanut viedä näitä erikseen.
    Miksiköhän energiajätettä ei kerätä pk-seudun keräyspisteissä normaalisti… ? Jos kerättäisiin, voisin jopa harkita ko. jätteen lajittelua.

    • Hyvä kysymys. Itsekin törmäsin ensimmäisen kerran vasta tässä nykyisessä taloyhtiössä energiajätelaatikoihin. HSY:n sivuilla sanotaan, että taloyhtiöt voivat tilata energiajätelaatikon, mutta yleisillä keräyspaikoilla sitä ei kerätä. Syytä ei kerrota. Pitäisi varmaan soittaa ja kysyä, miksi näin on. Mutta ymmärrän hyvin ettei kierrätysideoita voi keksiä loputtomasti niille jugurttipurkeille.

 2. Meidän suunnalla ei ole energiajätteen keräystä ollenkaan. Miksei sitäkin saada koko maan kattavaksi? Täällä on meneillään sentään kokeilu muovin keräämisestä, mutta olikohan se niin, että sekin loppuu vuoden vaihteessa… On ollut mahtavaa saada kaupasta kertyvä muovijäte kierrätykseen, sillä sitä tulee paljon, vaikka miten ostoksensa suunnittelisi. Toivon todella, että tuo kokeilu tuottaa sellaiset tulokset, että muovia kerätään jatkossakin.

  • Juuri tänä aamuna luin Hesarista uutisen muovin keräämisestä! Taidan kirjoittaa tästä ihan oman postauksensa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)