Soodalla mikro puhtaaksi

Mikroaaltouuni oli päässyt melko karmaisevaan kuntoon. Kuvamateriaalia ei ole, koska en halua järkyttää äitiäni, mutta sanotaan nyt niin, että kyllä se oli likainen. Putsasin mikron käyttämällä vettä ja ruokasoodaa. Lopputuloksena on puhdas ja hajuton mikro.

Menetelmä toimii näin:

  1. Laita kulhoon 1-2 ruokalusikallista ruokasoodaa ja kaada kulho täyteen vettä.
  2. Lämmitä soodavettä mikrossa niin kauan, että se alkaa höyrytä. Itse pyöritin 4min täydellä teholla.
  3. Kun vesi höyryää, anna sen muhia mikrossa niin, että seinät kostuvat.
  4. Ota kulho pois, pyyhi mikro puhtaaksi puhtaalla rätillä. Tiskaa lautanen normaaliin tapaan.

Huom! Jos haluat olla hygieeninen, käytä tosiaankin puhdasta rättiä. Muuten vain levittelet vanhoja bakteereita mikron seinille. On tärkeää että höyryn annetaan vaikuttaa, jotta seinille roiskuneet tahrat ehtivät kostua ennen kuin niitä yrittää pyyhkiä pois.

Sooda on varsinainen ihmeaine. Se on luonnollinen ja halpa tuote. Se vie hajuja erittäin tehokkaasti. Esimerkiksi tupakan hajun saa häviämään ripottelemalla soodaa lautasille ja levittelemällä niitä haisevaan huoneeseen. Ostin kerran kaupasta erityisiä hajunpoistopusseja. Myöhemmin tuoteselostusta lukiessani kävi ilmi, että pusseissa oli pelkkää soodaa… hinta tosin oli moninkertainen. Tykkään itse käyttää soodaa mikron pesemiseen, koska en halua, että mahdolliset pesuaineen jämät höyrystyvät yhdessä ruokani kanssa.

3 vastausta artikkeliin ”Soodalla mikro puhtaaksi

  1. Päivitysilmoitus: Muutama sana kuvista | Arkijärki

  2. Sooda on tosiaan hyvä aine. Ostin kerran Biltemasta ilmanraikastinta, jonka luvattiin vievän hajut eikä vaan peittävän niitä toisella hajulla. Se tosiaan toimi. Pullosta luin sitten, että sisältö oli vettä ja soodaa. Laiskuuksissani en ole kokeillut tehdä omaa vastaavaa kun se loppui, täytyykin kokeilla… Suihkepulloon vettä ja soodaa ja testaamaan.

    Millä te muut raikastatte kotia tarvittaessa? En ole löytänyt hyvää hajua kaupan valikoimista, ovat aika ällöjä ja keinotekoisia ja varsinkin kun yhdistyvät siihen hajuun, joka piti peittää… Huh.

    • Minä vain tuuletan. En oikein tykkää mistään hajusteista. Joskus laitan eteeristä öljyä pumpuliin ja imuroin sen ensimmäisenä. Silloin tuoksu leviää imuroidessa ympäriinsä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)