Oodi läpinäkyville muovipusseille

Läpinäkyvät, suljettavat muovipussit ovat käteviä. Suoraan sanottuna rakastan niitä. Lapsuudessani puhuttiin aina minigrip-pusseista, mutta mikä tahansa vastaava tuote toimii yhtä hyvin. Itselläni on tällä hetkellä käytössä kahta kokoa, merkki on Ziplock. Ystäväni toi niitä pyynnöstäni USAsta tuliaisiksi laatikkokaupalla, ehdottomasti yksi parhaista tuliaisista ikinä. Pienemmät pussit ovat ”lentokonekokoa” ts. oikean kokoisia käsimatkatavaroiden kosmetiikkaputeleita varten. Isompi pussi on n. 25×25 cm.

Käytän pusseja kaikenlaisen pienen tilpehöörin siistiin säilyttämiseen. Yhdessä pussissa on kaikki varanapit, jotka ovat tulleet vaaatteiden mukana. Toisesta löytyvät kaikki kosmetiikkanäytteet. Pari isompaa pussia palvelee leipäpusseina, ne estävät paperipussissa myydyn leivän kuivumisen ennen aikojaan. Käytän isompia pusseja myös ruoan pakastamiseen. Pienempiin pusseihin on kätevä pakata rusinoita lapsen puistoreissua varten. Pussit pitävät yllä järjestystä siivouskaapissa, ja jokaisessa matkalaukussa on valmiina yksi. Pakkaan kaikki nesteet aina varmuuden vuoksi muovipusseihin, vaikka laukku menisikin ruumaan. Työpöydän laatikossa pussit estävät eri elektroniikkalaitteiden johtoja ja latureita sotkeentumasta toisiinsa. Hopealusikat eivät tummu, kun ne säilyttää tiiviissä muovipussissa. Joulukuusen tähti pysyy myös kirkkaana ja hienosti kuosissaan pussin sisällä.

En ole varma muistinko edes kaikki paikat, joissa noita muovipusseja tällä hetkellä hyödynnän. Pointti taisi kuitenkin tulla selväksi – kyseessä on aivan loistava tuote. Niistä näkee heti läpi, mitä sisällä on. Ne on helppa avata ja sulkea, ja toisaalta voi luottaa siihen että tavarat pysyvät sisällä. Ne eivät hajoa käytännössä koskaan, ja niitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan. Olen heittänyt pois ainoastaan pari erittäin likaista pussia, ja nekin voi laittaa energiajätteeseen. Kestävyytensä vuoksi pussit ovat todella hintansa väärttejä – eivätkä ne edes ole kalliita. Tässä siis yksi parhaista keinoista luoda järjestystä, jonka tiedän.

2 vastausta artikkeliin ”Oodi läpinäkyville muovipusseille

 1. Kommentoin kesäkuista kirjoitustasi, kun en ole vielä päässyt heinäkuuhun asti. Nämä juttusi ovat sen verran ”tuhtia tavaraa”, että niitä pitää vähän myös mietiskellä (ja suorittaa vertailua omiin systeemeihin, miten mulla tämä juttu on, ja olisiko tuosta vinkistä mulle…). Sen vuoksi luen vain pari kolme postausta kerrallaan.

  Näistä läpinäkyvistä muosipusseista herkesi kaksi kysymystä:
  1.) Oletko koskaan pessyt noita pusseja? Eli jos siellä matkalaukussa se sampoopullo olisikin sattunut vähän falskaamaan, heitätkö pussin pois vai pesetkö?
  2.) Minkä vuoksi säilytät kosmetiikkanäytteet?

  • Vastauksia hyviin kysymyksiin:
   1) En ole kunnolla pessyt, huuhtonut kyllä murusista yms. Yleensä käytän pussit ”loppuun” eli niissä ratkeaa saumat ennen kuin heitän ne pois. Ensimmäinen ajatus oli, että jos pussi olisi aivan kamalan likainen, heittäisin sen varmaan pois (energiajätteeseen, sitä kerätään meidän taloyhtiössä). Mutta sitten mietin että ainakin sampoo varmaan lähtisi huuhtomalla irti, joten jos olisin matkalla niin varmaan ensin yrittäisin pestä pussia, jotta saisin pakattua siihen tavarat vielä tulomatkallakin. Summa summarum koetan käyttää pusseja mahdollisimman pitkään, mutta en ole vienyt tätä asiaa äärimmäisyyksiin.

   2) Minulla on yksi lentokonepussin kokoinen ziplock täynnä kosmetiikkanäytteitä. Säilytän niitä, sillä tosiaankin käytän niitä matkoilla. Esim. tänään olin kylässä saunomassa, ja minulla oli mukana näytesampoo ja -hoitoaine. Näytteissä on se hyvä puoli, että niitä ei tarvitse tuoda takaisin, mutta laatu on usein parempi kuin esim. hotellin pikkuputeleissa. Toinen syy on, että on hauskaa kokeilla erilaisia tuotteita. En esim. ostaisi silmänympärysvoidetta, mutta on töpöttelen kyllä näytepakkauksesta samaa ainetta mielelläni. Sama koskee muita ”turhuuksia”. Tämä on tällainen henkilökohtainen hupi 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)