Suklaata ja samppanjaa

Mitä äidille lahjaksi? Arkijärki lähestyy kysymystä roinattomuuden filosofiasta käsin.

  • Kukat. Klassikko, mutta kauniisti sidottu kimppu ilahduttaa mieltä monta päivää.
  • Syötävät ja juotavat. Henkilökohtaisesti ilahdun aina samppanjasta ja käsintehdyistä konvehdeista, mutta jokaiselle makunsa mukaan.
  • Elämykset. Festariliput, konserttiliput, elokuvaliput, messujen sisäänpääsy, risteily, huvipuiston vuosiranneke, kausikortti kasvitieteelliseen puutarhaan…. Vaihtoehtoja riittää niin hinnan kuin aiheenkin suhteen.
  • Palvelut. Tietysti on olemassa kaikki perinteiset day spa- yms. hemmotteluvaihtoehdot. Mutta miksei myös auton siivous ja täyshuolto? Tai yksityistunti siinä urheilulajissa, jota lahjan saaja harrastaa? Tai illallinen hyvässä ravintolassa?
  • Digitaaliset. Kirjoja, lehtiä, elokuvia ja musiikkia voi hankkia digitaalisesti, eivätkä ne jää jalkoihin pyörimään.
  • ”Toisenlaiset lahjat”. Joku äiti saattaa ilahtua myös hyväntekeväisyydestä. Lahjoitus maailman vähäosaisemmille äideille onnistuu esim. Unicefin tai KUA:n kautta helposti.

Jostain syystä tavaratalot haluavat saada meidät uskomaan, että kaikki äidit toivovat äitienpäivänä lahjaksi yöpaitoja ja pörröisiä aamutossuja. Todellisuudessa parhaat lahjat ovat sellaisia, joista näkee että niitä on mietitty. ”Ajatus on tärkein” tarkoittaa mielestäni juuri tätä: lahjan antaja on todella kuunnellut saajan toiveita (etenkin sieltä rivien väleistä) ja halunnut antaa lahjan, joka todella ilahduttaa. Siksi se pieni valkovuokkokimppu voi olla niin ihana – sen eteen on nähty vaivaa, se on käyty poimimassa juuri äitiä varten. Toisaalta jos äiti on monta viikkoa toivonut saavansa leipäkoneen tai höyrypesurin, silloin voi olla parhautta hankkia juuri se toivelahja. Sen sijaan jos erityisiä tavaratoiveita ei ole, suosittelen vilkaisemaan ylläolevaa listaa. Millään noista ei voi mennä hirveän pahasti pieleen, ja plussana on vielä se, ettei nurkkiin kerry ylimääräistä roinaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)