Ongelmalakanat ja ratkaisu

Tämä on toivepostaus. Hyvä ystävä pyysi neuvomaan, miten muotoonommeltu lakana taitellaan siististi. Tarkoitan siis sellaista lakanamallia, jonka kulmat on ommeltu pussiksi. Käytössä lakana on erittäin kätevä, sillä se pysyy napakasti ja sileästi paikallaan. Haasteita tulee vastaan, kun systeemi pitäisi viikata kaappiin edes jotenkin järkevästi. Onneksi youtube osaa kertoa vastauksen myös tähän ongelmaan. Olen valinnut tähän kaksi esimerkkiä. Molemmat ovat englanniksi, koska suomekielistä materiaalia ei löytynyt.

Molempien perusperiaate on täsmälleen sama, olennaista on saada ensin kaikki kulmat sisäkkäin. Sen jälkeen lopun lakanan taittelu on helppoa. On lähinnä makuasia kumpaa näistä tekniikoista käyttää. Testasin molemmat itse, ja ne toimivat yhtä hyvin.

Ensimmäinen video. Alku on hieman kökkö, mutta ohjeistus on hyvä.

Toinen video. Tässä herttainen täti-ihminen antaa havainnollistaa lakanan taittelua. (Huomatkaan myös taustalla tönöttävä puutarhatonttu.)

 

Helppoahan se on kun homman osaa 🙂

5 vastausta artikkeliin ”Ongelmalakanat ja ratkaisu

  1. Hei Arkijärkevä! Kiitos tästä ohjeistuksesta, en olisi ikinä itse keksinyt laittaa kaikkia kulmia sisäkkäin. Ainakin videoilla lopputulos näyttää oikein siistiltä, en nyt malttaisi ollenkaan odottaa käytännön testiä! Pyykkipäivää odotellessa,

  2. Mahtavaa, täytyy heti kokeilla… Meillä on ennen ollut juuri noita epämääräisiä myttyjä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)