Mitä päästät varastoosi? Muutama sana kausisäilytyksestä

On paljon tavaroita, jotka on mukava olla olemassa, mutta joita tarvitaan vain tiettyyn aikaan vuodesta. Esimerkiksi:

  • Joulukoristeet, lahjapaperit, joulukuusenjalka jne.
  •  Muut erilaisiin juhliin liittyvät koristeet
  • Talviurheiluvälineet
  • Ulkopelit, esim. mölkky, kroketti jne.
  • Kausivaatteet, kuten toppatakit jne.
  • Polkupyörät, rullaluistimet jne.
  • Pulkat, liukurit yms. talvitavarat
  • Uimapatjat, trampoliinit yms. kesätavarat
  • Marjapoimurit, mehumaijat, pakasterasiat jne.
  • Matkalaukut

Tällaisia tavaroita voi huoleti säilyttää jossain hankalammassa paikassa, sillä ne etsitään esille ja laitetaan pois yleensä vain kerran vuodessa. Toisaalta on tarkoituksenmukaista, että nämä tavarat eivät pyöri jaloissa pitkin eteistä tai tuki pääsyä komeroon, jossa säilytetään päivittäin tarvittavia tavaroita. Vintit, kellarit ja varastot sopivat siis tarkoitukseen mitä parhaiten. Jos vain niissä on tilaa.

Aika usein em. varastot ovat täpötäynnä kaikenlaista roinaa, jota säilytellään vanhasta muistista. Tapahtuu helposti ketjureaktio. Kaikki alkaa siitä, että vuosikausia vanhat paperit, käytöstä poistetut vaatteet, hylätyt pelit ja hajonneet huonekalut tukkivat varaston hyllyt ja lattian. Tästä seuraa se, että kausisäilytykselle ei ole kunnolla tilaa, vaan tavarat tungetaan sinne minne ne sillä hetkellä sattuvat mahtumaan. Tämän seurauksena esimerkiksi joulukuusenkoristeet joutuvat eripuolelle varastoa kuin kyntteliköt. Vuoden aikana varastoon on tungettu lisää kamaa, ja vanhoja on kenties siirretty eri paikkoihin uusien tavaroiden tieltä. Lopputulos on, että seuraavana jouluna  kukaan ei enää muista, minne ne koristeet oikein laitettiin ja kyntteliköt ovat hautautuneet jonnekin kukkaruukkujen alle.

Jos tilanne on tämä, kannattaa miettiä miten kausisäilytykseen saisi paremmin tilaa. Olisiko mahdollista raivata varastoon pari tyhjää hyllyä erityisesti näitä ajoittain tarvittavia tavaroita varten? Asiaa voi lähestyä myös siltä kannalta, mitä tavaroita haluaa päästää omaan varastoonsa. Päästänkö sinne sukset ja monot? Entä 10 vuotta vanhat tiliotteet? Ykköslistalla olevat menevät ensimmäisenä sisään. Loput menevät, jos niille jää tilaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)