Reikäsukkien loppu

Meinasin kirjoittaa jotain mukavaa erilaisista tavoista käyttäytyä ostoksilla, mutta sitten iski tarve vaahdota hieman. Joten saatte sen shoppailupostauksen joskus myöhemmin. Nyt hiukan avautumista.

Miksi ihmiset säästävät reikäisiä sukkia? Rikkinäiset sukat jalassa ovat aika epäsiistejä, etenkin rikkinäiset sukkahousut, jotka pilaavat minkä tahansa eleganssin välittömästi. Mutta rikkinäiset tennissukat eivät ole yhtään sen parempia. Jostain syystä ihmisillä on taipumus hamstrata sukkalaatikkoonsa myös niitä risoja sukkia. Itse asiassa osaan vastata kysymykseen ainakin sukkahousujen osalta. Koottuihin selityksiin kuuluu mm. se, että talvella reikäisiä sukkiksia voi ihan hyvin pitää saappaiden alla; toisaalta myös se, että tuntuu ankealta heittää pois kalliita sukkiksia yhden pienen reiän takia. No joo, voihan sen niinkin ajatella. Mutta tuleeko siitä onnellisemmaksi, että säästää ne kalliit mutta risat sukkikset?

Omista kokemuksista voisin kuitenkin todeta, että harvoin niitä reikäisiä sukkia tulee kuitenkaan käytetyksi. Se on loogista, koska jos voi valita ehjien tai rikkinäisten välillä, ottaa tietysti ne ehjät. Sitten ne reikäiset lojuvat laatikon pohjalla kuukaudesta toiseen. Mutta ei niitä voi heittää poiskaan. Sama koskee muuten parittomia sukkia – niiden parihan saattaa ilmestyä vielä jostakin (vaikka sitä onkin odoteltu jo puoli vuotta….). Ilmeisesti sukkien kohdalla aktivoituu aina ei saa heittää hukkaan -ideologia. Lopputuloksena hamstraa käyttökelvotonta tavaraa. Nykyään itselläni ei ole enää reikäisiä sukkia. En nimittäin laita niitä enää takaisin laatikkoon ehjien joukkoon.

Sukat voi laittaa energiajätteeseen. Jos reikäisistä sukista on vaikea erota, niille on onneksi helppo keksiä uusiokäyttöä. Sukkahousuniksejä löytyy jokaiseen lähtöön Pirkan nettisivuilta. Puhtaita, rikkinäisiä sukkia voi hyödyntää ainakin seuraavilla tavoilla, jonka jälkeen ne voi heittää täysinpalvelleina roskiin:

 • kengänkiillotus
 • auton vanteiden yms. erittäin likaisten pintojen pesu
 • solmi useampi rikkinäinen mytyksi ja anna koiralle leluksi
 • kukkaruukkujen pohjalle estämään mullan valumista
 • särkyvien esineiden pehmustaminen muutossa

Lisää muita hyviä vinkkejä? Kerro kommenteissa.

4 vastausta artikkeliin ”Reikäsukkien loppu

 1. Itse pyrin ostamaan samanlaisia tennissukkia useamman parin kerralla. Tällöin voi pistää reikäiset sukat sivuun ja valita ehjät. Tulee kaikki sukat käytettyä loppuun, eikä joudu heittämään niitä pois, kun toiseen sukkaan on tullut reikä. Sitten usein laitan jotkut reikäiset sukat jalkaan kun teen jotain maalaus tai hitsaushommia, joissa sukat sotkeentuu tai niihin palaa reikiä. Usein siinä vaan käy niin, että ajattelee aamulla, että laitan hieman risat sukat jalkaan, kun ajattelee, ettei ole menossa mihinkään. Sitten kylässä kun alkaa riisumaan kenkiä, muistaa että olisi pitänyt vaihtaa sukat ennen kylään lähtöä.

  Yksi saman suuntainen vihje liittyy sukkahousuihin. Kannattaa ostaa samanlaisia ilman kantapäävahvistusta olevia sukkahousuja. Kun toiseen jalkaan tulee silmäpako, niin voi katkaista toisen sukkaosan pois ja vetää jalkaansa kahdet tällaiset sukkahousut. Tällöin on molemmissa jaloissa ehjä sukka ja kahdet housuosat päällekkäin kuristaa takapuoltakin vähän kiinteämmäksi.

  Tosin nykyään kun sukkahousuihin tulee reikiä, niin niitä pitää repiä lisää, niin niistä tulee muodikkaat. Ei tosin sovi kaikkiin tilaisuuksiin, eikä kaikille ihmisillekään.

  Itselläni nuo parittomat sukat ovat useinkin tuo hankala ongelma. Pesukonehan tunnetusti syö sukista toisen, eihän niitä muuten olisi. Jossain olen kuullut ehdotettavan tähän ongelmaan ratkaisuksi siirtymistä sukkahousujen käyttöön. Näin miehenä koen tämänkin vaihtoehdon hieman ongelmalliseksi.Nykyään kyllä löytyy useiltakin valmistajilta jo sukkahousuja myös miehille, mutta ainakin itse koen, että niihin suhtaudutaan vielä täällä suomessa sen verran ennakkoluuloisesti, etten vielä kehtaa alkaa yleisesti esittelemään sääriäni sukkahousuissa.

  • Samanlaiset sukat helpottavat todella elämää. Parien löytäminen on helppoa, ja juuri tuo minkä mainitsit, että kaikki tulee käytettyä loppuun.
   Mulla on muuten teoria siitä, että sukkia ei syö pesukone vaan pyykkikori. Parittomat sukat piileskelevät jossain siellä korin uumenissa. Jos jaksaisi, voisi likaiset sukat kääntää varsistaan yhteen kun ne heittää pyykkiin. Silloin ei parit pääse katoamaan. Tosin täytyy tunnustaa, että itse en kyllä jaksa…

 2. Meillä isossa perheessä tulee vähän väliä reikäisiä sukkia. En kestä, että sukkia pidetään kertaakaan sen jälkeen, kun pienikin reikä on tullut. Meillä nämä kerätään (pesun jälkeen :)) talteen ja käytetään kylppärin lattiakaivon ritilän pikaputsaukseen (naisvalta + pitkät hiukset = kertyy hirveästi hiuksia).

  • Nimenomaan pesun jälkeen! Puhdas rikkinäinen sukka kelpaa monenlaiseen pesemiseen. Sitten vaan roskiin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)