Hometta vai roinaa

Savon Sanomat julkaisi viime viikolla uutisen, jossa todettiin, että sisäilmaongelmat eivät välttämättä johdu aina homeesta. Usein kyse voi olla myös siitä, että huoneisto on niin täynnä roinaa, ettei ilma kierrä kunnolla, eikä siellä mahdu siivoamaan perusteellisesti. Ylimääräinen tavara kerää pölyä ja pienhiukkaset aiheuttavat samantyyppisiä oireita kuin home.

Mielestäni artikkeli antoi toivoa – jos epäilee hometta, peli ei ole vielä menetetty. Homevaurioiden korjaaminen voi olla todella pitkä ja hankala prosessi. Mutta jos tätä tutkimusta on uskominen, ongelmaan saattaa olla paljon helpompi ratkaisu. Kannattaa aloittaa siitä, että raivaa pinot ja kasat nurkista pois, ja tarkistaa ilmanvaihdon toimivuuden.

Ylimääräiset, turhat tavarat ovat henkistä painolastia, vievät arvokasta säilytystilaa ja ovat jopa terveysriski, kuten tässä uutisessa todettiin. Raivaamiselle on siis olemassa vain hyviä syitä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Hometta vai roinaa

  1. Niin totta! Syksyn aikana iiiison raivauksen tehneenä ja sitä edelleen jatkavana allekirjoitan täysin ihanan keveyden ja energian vapautumisen, kun roinasta pääsee eroon. Kun tosiaan saa roinan omalta tontilta eteenpäin (eikä siirrä sitä vaan varastosta toiseen) vapautuu energiaa ja olo selkeytyy! Roina kerää tunkkaisuutta, pölyä, ötököitä ja kaikkea ällöä, varmaan myös hometta ja yleistä epäpuhtautta, yäk.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)