Talvikengät talteen

Kun kadut ovat kuivia, on aika siirtää talvikengät varastoon odottamaan syksyä. Tästä on paljon hyötyä: tilaa vapautuu kevyemmille jalkineille, talvikengät pysyvät siisteinä säilytyksessä ja samalla on erinomainen tilaisuus käydä varastoa läpi ja heittää pois loppuun käytetyt kengät.

Säilytykseen laitettavien kenkien tulee olla

  • puhtaita
  • kuivia
  • ehjiä.

Jos olet juuri läiskytellyt läpi loskan, odota että kengät kuivuvat ennen kuin alat pakata niitä talteen. Puhdista kenkä kurasta, lankkaa nahkakengät ja tarkista ettei pohjaan ole jäänyt koirankakkaa. Tähän ei tarvita ihmeellisiä välineitä, tarkoitukseen sopii vallan hyvin talouspaperi, rikkinäiset sukat ja vanha tiskiharja. Kun kengät ovat siistit, tunge niiden sisään sanomalehteä. Paperitöfferöt pitävät kengät muodossaan ja imevät mahdollisen kosteuden itseensä. Saappaiden varret pysyvät suorina, kun niiden sisään kääräisee aikakauslehden rullalle. Tätä varten on tietysti olemassa puisia kenkälestejä, jotka ajavat saman asian äärimmäisen elegantisti ja kalliisti. Niiden puutteessa Arkijärki suosittelee tätä kertakäyttöistä mutta halpaa ja toimivaa systeemiä. Lopuksi pakkaa kengät laatikkoon ja kiikuta vinttiin/kellariin/varastoon/tms. Kirjoita lopuksi laatikon päälle selvästi, mitkä kengät sieltä löytyvät. Säästät talven tulleen aikaa ja vaivaa, kun näet heti, mitä laatikkoa olet etsimässä.

Älä koskaan säilö rikkinäisiä kenkiä! Ne eivät nimittäin maagisesti korjaannu kesän aikana. Jos haluat edelleen säästää ja käyttää korjausta vaativia kenkiä, vie ne suutariin ennen säilöön siirtämistä. Siinä muuten on sekin ilo, että suutari hoitaa kiillotuksen puolestasi. Jos kengät ovat tulleet tiensä päähän, kevät on oikea aika heittää ne pois. Jos olet kyllästynyt hyväkuntoisiin jalkineisiin, vie ne kirpparille tai kierrätä muuten. Älä turhaan säilytä tavaroita, joita et enää käytä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)